Konya’nın Beyşehir ilçesinde görev yapan mahalle muhtarları düzenlenen toplantıda istişarelerde bulundu.
Kısa bir süre önce kurulan Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği tarafından Beyşehir’de bir restoranda gerçekleştirilen buluşmada konuşan Dernek Başkanı Faruk Koçer, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Mahalle muhtarları arasında hem dostluğun pekişmesi, hem de Beyşehir’in 67 mahalle muhtarının bir arada, birlik ve beraberlik içerisinde olduğunun görülmesi için bir araya geldiklerini anlatan Koçer, “Maalesef muhtarlar demokrasinin temel taşları olarak algılanmasına rağmen hiçbir zaman hak ettiği değeri görememiştir. Halkın sesi olarak görülmemize rağmen hiçbir zaman sözümüzü maalesef dinletemedik ve dinlenmemiştir. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizin akabinde bizleri daha çok dikkate alacaklarına inanıyorum” dedi.
Düzenledikleri toplantının bir başka amacının ise, mahalle muhtarlarının yaşadığı sorunları görüşüp istişare etmek olduğunu dile getiren Koçer, Beyşehir’in yanı sıra, Hüyük ve Derebucak ilçelerine bağlı mahallelerin de Birlik Muhtarlık Derneği’ne üye olduğunu belirtti. Koçer, Hüyük ve Derebucak ilçelerinin de dahil olmasıyla dernek olarak 103 üyeli bir sayıya ulaştıklarını ve artık büyük bir gücü ifade ettiklerini belirterek, “Hüyük’ten 24, Derebucak’tan da 12 mahalle muhtarımız birliğimize dahil oldu. Beyşehir Ovası olarak artık toplamda 103 muhtara sahip bir derneğiz. Bu kadar sayıda muhtarımızın olması demek, çok büyük bir güç olmak demek, birlik ve beraber olmak demektir. Bu birliğimizi korumamız ve bozmamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.