Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi öncülüğünde Belkaya Mahallesi’nde 4 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi.
Ereğli Belediyesi ve Belkaya İlkokulu ortak projesi kapsamında düzenlenen programa Belediye Başkanı Özkan Özgüven, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen ve şube müdürleri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Belkaya İlkokulu’ndaki programda kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen, Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e proje kapsamında fidan dikimine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise Belkaya’ya önemli hizmetlerin geleceğini ifade etti. Gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunu söyleyen Özgüven, “Gözlerinizdeki ışıltı gelecek adına bizleri umutlandırıyor. Bugün bizler sizlerin geleceği için, sizler de yarın sizden sonraki nesiller için çalışacaksınız. Bugün sizlerle birlikte fidan dikeceğiz ve dikeceğimiz bu fidanlar sizlerle birlikte yeşerecek” dedi.
Daha sonra öğrenciler ile birlikte ağaçlandırma sahasına geçen Başkan Özgüven ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çimen 4 bin adet fidanın dikimini gerçekleştirdi. Başkan Özgüven burada yaptığı konuşmada, “Bugün ağaçlandırma seferberliği kapsamında 4 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. Daha önce de bu sahada fidan dikimi gerçekleştirmiştik. Amacımız Ereğli nüfusu kadar fidanı toprakla buluşturmak. Bu hedefi 2015 yılı itibariyle gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar hedefimizin yarısını aşan bir fidan dikimini gerçekleştirdik. Özellikle Belkaya, Kutören, Zengen gibi Ereğli merkezine uzak mahallelerimizde fidan dikimi yanında belediyecilik hizmetlerini artırarak devam ettireceğiz. Önemli olan dikilen ağaçların bakımını yapmak ve korumak. Belkaya’da bu düşünceyi gördük. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.