Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, yüzde 2.3’lük büyümenin beklentilerin üzerinde ama yetersiz olduğunu söyledi.
Türkiye, 2015’in ilk çeyreğinde yüzde 2.3 büyüdü. KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, yüzde 2.3’lük büyümenin beklentilerin üzerinde ama yetersiz olduğunu söyledi. Açıklamasında 7 Haziran seçimlerinin ardından ülkenin yeni bir döneme girdiğini hatırlatan Kütükcü, iş dünyası olarak bugünkü tabloda en önemli beklentilerinin istikrar olduğunu, bu noktada tüm siyasi partilerin sorumlu davranması gerektiğini vurguladı.
Türk özel sektörünün, her şeye rağmen üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek Türkiye’yi 22 çeyrektir kesintisiz bir şekilde büyüttüğünü, bundan sonraki süreçte ise büyümenin artarak devam edebilmesi için siyasilere önemli görevler düştüğünü ifade eden Kütükcü, “Milletimizin çok yüksek katılım göstererek büyük bir sorumlulukla hareket ettiği bir seçim sürecini daha tamamladık. Milletimizin bu sorumlu davranışını, siyasi parti liderleri de paylaşarak Türkiye’nin büyümesinin, kalkınmasının önünü açmalıdır” dedi.
Türkiye’nin kendi iç gündemine sıkışarak dünya gündeminden ve reformlardan uzaklaşmasının elde edilen tüm kazanımları riske edeceğini ifade eden Kütükcü, herkesin ekonomiye dair ortak bir sorumlulukla hareket etmesi gerektiği çağrısında bulundu.
“ÜZERİNDE ÇALIŞILMASI GEREKEN TABLO”
2015’in ilk çeyreğinde sabit fiyatlarla yüzde 2.3 büyüyen Türkiye’de, bu dönemde tarım sektörünün yüzde 2.7, hizmetler sektörünün yüzde 4.1 büyüdüğünü, ancak aynı dönemde sanayide bir büyüme yaşanmadığını bildiren Kütükcü, bu tablonun üzerinde çalışılması, sanayinin sorunlarının çözülerek mutlaka büyütülmesinin ülkenin geleceği açısından önemli olduğunun altını çizdi.
Başkan Kütükcü, Türkiye’yi büyüten reel sektörün yeni başarı hikayeleri için yeni bir motivasyon kaynağına ihtiyacı olduğunu kaydederek, “Türk özel sektörü her şeye rağmen, üretmeye, ihracat yapmaya ve ülkesini büyütmeye devam edecektir” diye konuştu.