Kütahya’nın Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, yayınladığı yazılı açıklama ile bütün İslam Aleminin Berat Kandil’ini kutladı.
Başkan Erdoğan mesajında," Berat Kandili, sınırsız af ve Merhamet sahibi olan Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arındığımız, ilahi lütuf ve bereketlere eriştiğimiz müstesna zaman dilimlerinden birisidir” dedi.
Kutsiyetiyle gönüllerimize ilahi bereket bahşeden ve 11 ayın sultanı Ramazan’ın müjdecisi olan mübarek Berat Kandilini tekrar idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Erdoğan, “Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır. Esasen bu gibi mübarek gün ve geceleri değerlendirebildiğimiz sürece, güzel amellerle içini doldurabildiğimiz zaman, yanlışlarımızın farkına varıp doğru istikamete yönelebildiğimiz ölçüde bizim için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olacaktır. İşte bu manevi atmosferde idrak edeceğimiz on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat kandilinde, gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam aleminin Berat Kandilini kutlar, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını, insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.(MB-EFE)