Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Cumhuriyet Ortaokulu 8-A ve 8-C sınıfı öğrencileri arasında "İlk insanlar mı daha mutludur, günümüz insanı mı? "konulu münazara düzenlendi.
Türkçe öğretmeni Erdem Öztoprak tarafından ders içi bir aktiviteler çerçevesinde organize edilen 8/A ve 8-C sınıfları arasındaki "İlk insanlar mı daha mutludur, günümüz insanı mı? "konulu münazara Cumhuriyet Ortaokulu Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirildi.
Münazarada 8-A sınıfı öğrencileri Ayşe Çalışkan, Hatice Zengin ve Döndü Nur Kayım’dan oluşan takım, “İlk insan daha mutludur” düşüncesini savunurken, 8-C sınıfı öğrencileri Kübra Atlı, Sündüs Çalışkan ve Türkan Bilgin’den oluşan takım ise “günümüz insanı daha mutludur” düşüncesini savundular. Yaklaşık 40 dakika süren münazara sonunda “İlk insan daha mutludur” düşüncesini savunan takım kazandı.
Türkçe Öğretmeni Erdem Öztoprak, iki sınıf arasındaki münazara etkinliğini öğrencilerin TEOG sınavı stresinden uzaklaşmaları ve kendilerini ifade etme becerileri kazanmaları için gerçekleştirdiklerini söyledi.(MA-EFE)