AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Özgevrek, güçlü Türkiye’nin ancak güçlü annelerle mümkün olabileceğini ifade etti.
AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Özgevrek, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özbey, AK Parti Medya Tanıtım Başkanı Hayri Öz ve partili kadınlar, Anneler Günü sebebiyle Sevgi Yolu üzerinde annelere karanfil dağıtıp, lokma ikram ettiler.
Anneler Günü sebebiyle basın açıklaması yapan Başkan Hatice Özgevrek, "Biz AK Partililer, 12 yıllık iktidarımızda hep kucaklayıcı olduk, kadınımızı hiçbir ayrım gözetmeden destekledik. Ona hak ettiği kıymeti verdik. Geleneğimizde ne denli ayrıcalıklı olduğunu hiç unutmadık, unutanlara hatırlattık. Her hamlemiz onları daha ileriye götürmenin gayesini taşıdı.
Annelerimize en kıymetli varlıkları olan evlatları için daha iyi bir eğitim, daha iyi bir sağlık hizmeti, daha güvenli bir ülke verebilmek gayesiyle durmadan çalıştık. Çünkü biliyorduk ki biz kadınlarımız için bunları yaptıkça bizi en çok onlar anlayacaklar, onlar destekleyecekler. Kurmak istediğimiz güçlü Türkiye hedefimizde bizimle mücadele edecekler.
Nitekim bizi hiç yanıltmadılar; çıktığımız bu zorlu yolda bizi yalnız bırakmadılar. Daima arkamızda durarak gücümüze güç kattılar. Bu ülke daha güzel bir ülke olacaksa bu, kadınımızın en çok da annelerimizin gayretleri ve destekleriyle olacaktır. Bu inancımızda sabitiz. Bugün çok şükür ki Türkiye’miz bambaşka baharları yaşıyor. Bugün ülkemizin her köşesinden anne sağduyusu, anne şefkati ve anne yüreğinin sesi duyuluyor. Ülkemizin geçmişte yaşadığı acıları, sıkıntıları, hasretleri ve korkuları en çok hisseden ve yaşayan annelerimiz, bugün güçlerini yüreklerindeki merhametle birleştirip adeta inşa ettiğimiz güzel geleceğe iyilik ve umut taşıyor.Artık anneler evlatlarının ölüm acısını, üniversiteden ya da iş yerinden kıyafeti yüzünden atılmasını, parasızlıktan eğitimsiz kalmasını, etnik kimliği yüzünden hor görülmesinin kederini ve engelli evladına daha iyi şartlar sağlayamamanın üzüntüsünü yaşamıyor. Çünkü çok şükür ki biz tüm annelerimizin derdiyle dertlenip hiçbir ayrım gözetmeden hepsine derman olmayı başardık. Hatta başka ülkelerin savaştan kaçmak zorunda kalan annelerine ve evlatlarına da kol kanat gerdik. Daha iyisi içinse çalışmayı sürdürüyoruz. Siz kadınlarımız, annelerimiz destek verdiğiniz sürece de başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Bugün ülkemiz için daha güzel bir gelecek hayal ediyorsak bu en çok da annelerimize, kadınımıza olan güvenimiz sayesindedir. Anneler isterse birleşmeyecek yürek, anneler isterse bitmeyecek kavga, anneler isterse gerçekleşmeyen hayal kalmaz. Bize göre her anne güçlüdür. Çünkü annelik her türlü hesabın, kavganın, vicdansızlığın önünde en geçilmez, en sağlam zırhtır.Güçlü annelerimize yetiştirdiği güzel evlatlar için teşekkür ediyoruz.Hem analık hem babalık yapmak zorunda kalıp hala dimdik savaşan annelerimizi saygıyla selamlıyoruz… Kendine yetecek kadar bile olsa ekmeğini başka annelerle paylaşarak başka evlatları aç bırakmayan annelerimiz! Sizler bizim gururumuzsunuz. Buradan yaptığı fedakarlıkları anlatmakla bitiremeyeceğimiz bu ülkenin bilge anneleri hepinizi gösterdiğiniz dirayet için tebrik ediyoruz. İl Kadın Kolları Teşkilatı olarak bize destek veren, vermeyen tüm annelerimize ve evlatlarına daha iyi bir gelecek sunmak için çalışmaya devam edeceğimize söz veriyor, tüm annelerimizin anneler gününü kutluyoruz. Ve yinelemek istiyoruz; ’Her anne güçlüdür’ ve ’Güçlü Anneler Güçlü Türkiye’ demektir. Biliyoruz ki ’Herkes ister, anneler inanır ve çözer.’ Bu çetin çoğrafyanın yüreği sıcacık tüm annelerine selam olsun” ifadelerini kullandı. (EFE)