Kütahya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ’Bir yetim aile olmak’ konulu panel düzenlendi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan’ın da katıldığı Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin moderatörlüğünü İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül yaptı.
Panelde, Vaiz Tuba Anatoprak ’İslam’da Yetimlerin Himayesi’ ve Sosyal Hizmet Uzmanı Alvan Turunç ’Koruyucu Aile Hizmetleri’ni anlattı.
Örnek koruyucu aile Selim ve Ayşe Kuru, tecrübelerini panele katılanla paylaştı.
Kütahya İl müftüsü Hacı Yusuf Gül, "Bütün varlıklara şefkat ve merhametle muamele etmeyi bir ibadet olarak telakki eden yüce dinimiz, toplumsal duyarlılığın bir gereği olarak özellikle yetimlere ilgi-alaka ve şefkat gösterilmesi ve haklarının korunması konusu üzerinde önemle durmuştur. Nitekim toplum içinde en fazla şefkat ve merhamet gösterilmesi gerekenler de bir kanadı kırık olan yetim, öksüz veya bakıma muhtaç kimsesiz çocuklardır. Yetim çocukların problemleriyle ilgilenmek birey ve toplum olarak hepimizin görevidir. Duyarlı olmak, çevremizde yaşanan acı ve ızdıraba seyirci kalmamak zaten yüreğimizde taşıdığımız imanın bir gereğidir. Onlar bizim imtihanımız, onlara olan ilgi ve alakamız, sevgimiz, merhametimiz yüce yaratıcının katında ayrı bir değer bulacaktır. Yetimler, öksüzler ve kimsesizler topluma Yüce Allah’ın emanetidir. Başta yetimler olmak üzere öksüz, kimsesiz, yoksul bütün çocuklar toplumumuzun bir parçasıdır. Bu yavrularımıza karşı sorumluluklarımız vardır. Sorumluluklarımızın bilincinde olmalı ve bu konuda duyarlı davranmalıyız" dedi.
Müftü Gül, konuşmacılara ve Ömer Turan’a panel sonrası kitap hediye etti.
Panele İl Müftü Yardımcısı Veysel Kükrek, şube müdürleri, din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri ve davetliler katıldı.(EFE)