Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde Ortaokul öğrencileri tarafından kutlanan Kutlu Doğum Haftası programı büyük ilgi topladı.
TEOG sınavları sebebiyle ertelenen Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri yoğun ilgi ve katılıma sahne oldu.
Pazarlar Ortaokulu öğrencileri tarafından Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, öğrencilerin yüksek performansı ve katılımın yüksek olması sebebiyle muhteşem gösteriye dönüştü.
Pazarlar Afet Koordinasyon Merkezinde(PAKOM) düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, İlçe Müftüsü Mustafa Türköz, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okulların müdürleri, Çevre köylerden gen vatandaşlar, okul öğretmenleri, öğrenciler ile çok sayıda veli katıldı.
Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyayı teşrifinin 1444. Yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve akabinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Pazarlar Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Hz Muhammed’in (sav) hayatını anlatan ve öğütler veren şiirler ve ilahiler ile devam etti. Ortaokulu öğrencileri Peygamber Efendimizi (sav) anlatan şiirler okuması, davetlilerde duygu dolu anların yaşanmasına neden olduğu görüldü.
Kutlu Doğum haftası sebebiyle ilçede düzenlenen şiir, kompozisyon, hadis ezberleme gibi yarışmalarda dereceye giren öğrenci, veli ve öğretmenlere hediyeler verildi.
Program sonunda açıklama yapan Pazarlar Ortaokulu Müdürü Muhammed Eşref Uzun, “ Çevre köylerden gelen vatandaşların katılımıyla okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu program güzel oldu. Kainatın efendisi, Peygamber Efendimizin (sav) kutlu doğumu nedeniyle bu etkinliği düzenledik. Öğretmenler ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan program kapsamında güzel bir etkinlik yaptık. Kainatın efendisini öğrencilerimize hatırlatmak ve tanıtmak istedik. Programımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.(MB-EFE)