Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Tarımının Geliştirilmesi Projesi kapsamında Pazarlar ilçesinde 14 üreticiye çörek otu tohumu ve gübreleri dağıtıldı.
Pazarlar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Çetin, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin arttırılmasına yönelik olarak hazırlanan projeler kapsamında ilçe üreticilerine çörek otu tohumları dağıtımının gerçekleştirildiği bildirdi.
İlçe Merkezi, Yakuplar Mahallesi, Sarayköy, Yenice, Örey, Akşinik ve Sofular Köylerinin farklı mevkilerinde deneme amaçlı tesis edilen birer dekarlık alanlarda ekiminin yapılması amacıyla 14 üreticiye çörek otu tohumu ve gübreleri dağıtılarak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrolünde ekimleri sağlandı.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Çetin, ”Tek yıllık otsu bir bitki olan çörek otu çok geniş kullanım alanına sahiptir. Bu bitkinin hem tanesi hem de yağı birçok hastalığa karşı koruyucu amaçla kullanılmaktadır. Amacımız İlçemizde tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin arttırılmasını sağlamaktır. Bu konuda bize güvenerek çörek otu ekimini kabul eden 14 üreticimize teşekkür ediyor hayırlı bir üretim sezonu olmasını temenni ediyorum” dedi.(MB-EFE)