Şaphane İlçesi Kaymakamı Asım Solak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü Yıldönümü nedeniyle şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verdi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü Yıldönümü kutlamaları, saat 10.30’da, Şaphane Cumhuriyet Meydanında Bulunan Atatürk Anıtına Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlardan oluşan büyük bir topluluk, İlçe Merkez Mezarlığına giderek, burada bulunan 3 Şehit Mezarını ziyaret etti. Mezarlıkta tüm şehitler için din görevlileri tarafından Kuran okundu ve hep birlikte dualar edildi.
Saat 11.00’de Belediye Sinema Salonunda devam edilen Anma Törenlerinde; Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğünce şehitler anısına hazırlanan resim sergisi gezildi.
Burada gene Saygı Duruşu yapılıp İstiklal Marşı okunduktan sonra Şaphane Meslek Yüksek Okulu Tarih Okutmanı Yılmaz Çetiner tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından öğrenciler ve güvenlik görevlileri tarafından şiirler okundu.w
Şaphane Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sunulan piyes ve gösteriler izleyenlere duygulu anlar yaşattı.
Program sonunda şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek veren Şaphane Kaymakamı Asım Solak, onlarla tek tek sohbet ederek, “Kapımız sizlere her zaman açıktır, her türlü talep ve sorunlarınızı çözmek bizim görevimizdir” dedi.