BM OCHA Donör Destek Grubu (ODSG) temsilcilerinden oluşan bir heyet incelemelerde bulunmak üzere Kilis’i ziyaret bulundu.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi’ne en fazla gönüllü bağış yapan 22 ülkenin temsilcilerinin yer aldığı ve Türkiye’nin de üyesi bulunduğu BM OCHA Donör Destek Grubu (ODSG) temsilcilerinden oluşan bir heyet Suriye İnsani Yardım Operasyonu inceleme kapsamında Vali Süleyman Tapsız’ı ziyaret etti.
Suriye İnsani Yardım Operasyonu hakkında bilgi edinmek ve çalışmaları yerinde görmek için Türkiye’ye gelen Birleşmiş Milletler İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi Donör Destek Grubu’nun temsilcilerine Kilis’in köklü bir tarihi ve kültürel geçmişe sahip olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Vali Tapsız, Kilis’te, yaşayan Suriyelilerin yaşam mücadeleleri, konteynır kentlerdeki sunulan hizmetler hakkında bilgilendirme de bulundu.
Vali Tapsız, Türkiye’ nin yapmış olduğu yardımların 5.6 milyar dolara ulaştığını, diğer ülkelerin yapmış olduğu yardımların 500 milyon dolar olarak kaydedildiğini belirtirken, bu konuda uluslararası sivil toplum kuruluşlarına da daha fazla sorumluluk düştüğünü ifade etti. Vali Tapsız, Türkiye’nin uluslararası düzeyde yapmış olduğu yardımlarda öncü ülke olmaya devam ettiğini ve 2013 Yılı Dünya İnsani Yardım Raporunda Türkiye’nin en fazla yardım yapan ülke olduğunu vurguladı.
Heyet daha sonra, çalışmaları yerinde görmek üzere koyteynır kentlerde incelemelerde bulundu.