Aşkın Gözyaşları adlı eseriyle tanınan ünlü Yazar Sinan Yağmur, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde “Aşkın 7 Hali” adlı bir söyleşi gerçekleştirdi.
Rektörlük konferans salonunda gerçekleştirilen ve 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Türer ve Prof. Dr. Bektaş Tepe’nin katıldığı söyleşiye öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.
Mor yelekli adam olarak da bilinen Sinan Yağmur, “Gönül bir kapıdır. O kapıyı açmak ve açtırmak gelene bağlıdır. Aşkın 7 halinden en önemlisi beklemesini bilmektir. Mevlana ve Şemsi’n aşkında Mevlana bekleyen, Şems ise gelendir” dedi.
Aşk’ı maşuğa can vermek şeklinde tanımlayan Yağmur, “Sevgili, sevgiliye can olmalı, onu diriltmelidir. Aşkın birinci hali, gönlün gönüle aktığı haldir” diyerek aşkın bir adının beklemek diğerinin ise vaktinde gelmek olduğunu belirtti.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Türer ve Prof. Dr. Bektaş Tepe’nin Sinan Yağmur’a Teşekkür Belgesi vermesiyle sona eren söyleşinin ardından Yağmur, öğrenciler için kitaplarını yaklaşık iki saat boyunca imzaladı.