Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde birbirinden güzel ve coşkulu programlarla kutlandı.
Zaferin yıldönümü kapsamındaki programlardan biri üniversite Rektörlük Konferans salonunda düzenlenen “Çanakkale Destanı” idi.
Kilis Baro Başkanı Av. Muammer Fazlıağaoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bektaş Tepe, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrencinin katıldığı program, bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamza Altın yaptı. Çanakkale Savaşı’nın nedenlerini, nasıl geliştiğini ve nasıl kazanıldığını anlatan Altın, “Çanakkale bir ümmetin son savaşıydı” dedi.
Öğrencilerin “Anılarla Çanakkale” adlı skeciyle devam eden programda öğrenciler, Çanakkale’yi anlatan şiirler okudular. Kilis Barosu ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrenci korosu ise Çanakkale için yazılan türküleri seslendirdiler.
Program sonunda Yrd. Doç. Dr. Hamza Altın’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bektaş Tepe, teşekkür belgesi verirken, Kilis Baro Başkanı Av. Muammer Fazlıağaoğlu da koro adına, koro şefine çiçek verdi.
Üniversitede Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri de üniversite öğrenci topluluklarından Türk Kültür Topluluğu tarafından organize edilen Çanakkale Şehitlerini Anma Konferansı oldu. Konferansa konuşmacı olarak Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Meral Kuzgun katıldı. Çanakkale Savaşı’nda askerlerimizin nasıl zorluklarla mücadele ettiğini anlatan Kuzgun, “Türk askeri Çanakkale’de sadece düşmanla savaşmadı, kıtlıkla, açlıkla ve olumsuz hava şartlarıyla da mücadele etti.”
Öğrencilerin Çanakkale ile ilgili birbirinden güzel şiirleri ve türküleri seslendirdiği program sonunda Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Erol, Yrd. Doç. Dr. Meral Kuzgun’a teşekkür belgesi verdi.
Üniversitede Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü kapsamında Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu tarafından bir de film gösterimi düzenlendi. Sosyal ve kültürel merkez binası cep sinema salonunda düzenlenen gösterimde senaryosunu Turgut Özakman’ın yazdığı, yönetmenliğini ise Yeşim Sezgin’in yaptığı “Çanakkale 1915” filmi öğrenciler için gösterildi.