Battalgazi Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ’Benimle Kitabını Paylaşır mısın?’ projesinde TED Malatya Koleji’nin kardeş okulu olarak belirlenen Söğüt İlkokulu öğrencileri için yardım kampanyası başlatıldı.
Öğrencilerin ve velilerin desteği ile alınan kırtasiye malzemeleri, boyalar, oyun hamurları, eğitsel oyuncaklar, kitaplar, kıyafetlerden oluşan yardımlar kardeş okul öğrencilerine teslim edildi. TED’li öğrencilerin bu davranışı ile birlikte hediyelerine kavuşan öğrencilerin sevinçleri gözlerinden okunurken gönderilen yardımlar ile öğrencilerin birçok ihtiyacının giderildiği belirtildi.
Bu tür kampanyaların öğrencilerde empati, zorlukları farkında olan, paylaşımcı ve topluma karşı görev ve sorumlulukların farkındalığına sahip kişiler olarak yetiştirilmesinde önemli rol oynadığını belirten TED İlköğretim Kurum Müdürü Celal Türker yardım kampanyasının, yıl boyunca değişik etkinlikler ve birlikteliklerle devam edeceğini açıkladı.
Türker, “TED Malatya Koleji öğretmenleri, öğrencileri ve velileri olarak sahip olduklarımızın farkındayız. İyi şartlarda eğitim alabiliyoruz ve bunun için minnettarız. Ancak biliyoruz ki herkes bizimle aynı şartlara sahip olamıyor. Bu düşüncemizden yola çıkarak, çocuklarımızın empati yetilerini de geliştirmeyi amaç edinerek, bizim kadar şanslı olmayan minik kardeşlerimizin yüzünü güldürmek istedik” dedi.
PDR Birim Koordinatörlüğünün öncülük ettiği Okul Öğrenci Meclisi temsilcileri ile gerçekleştirilen ziyarette amacın "Değerler Eğitimi" kapsamında yardımseverlik ve paylaşma değerinin bu kampanyayla yaşatılmasının sağlandığı dile getirildi.