AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, seçim çalışmaları kapsamında bir dizi ziyarette bulundu. Çalık, 12 yılda Türkiye’de her alanda ciddi çalışmaların ve önemli hizmetlerin yapıldığını söyledi.
Genel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Çalık, Türk Kızılayı Malatya Şubesi, Yol-iş Sendikası Malatya Şubesi ve merkezde esnaf ziyaretinde bulundu. Çalık, ilk olarak İnönü Caddesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnafları tek tek gezen Çalık, bir tuhafiyecide örgü ören bayanın elinden örgüyü alarak kısa süre örgü yaptı. Girdiği her dükkanda esnaflarla samimi sohbetler yapan Çalık, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri geri çevirmedi.
Çalık, daha sonra Türk Kızılayı Malatya Şubesini ziyaret etti. Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Çalık, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık’a ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kendisi siyasetçi olmasının yanı sıra bizim gönüllü üyemiz. İlk günden beri bizler ve Malatya için destek veriyor. Bölge Müdürlüğümüzün Malatya’ya alınması çabaları ve halihazırda devam eden lojistik deponun Malatya’ya kurulması aşamasında her anını takip edip, desteklerini esirgemediler. Kendisine bu anlamda çok teşekkür ediyoruz" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık ise, "Kızılay bizim elimizin ulaşmadığı, gidemediğimiz tüm yerlerde bizden önce yurt içi ve yurt dışında vicdanın en önemli eli, sesi ve yüreği oluyor. 12 yıl önce Kızılay’ın yaptıklarıyla bugün Kızılay’ın yaptıklarına baktığımızda çok ciddi yol kat etmiş vaziyette. İlk kuruluğu günden bu yana Kızılay’ın mağdurun ve mazlumun yanında duruşu Bizim için çok büyük bir gurur" diye konuştu. Çalık, Malatya merkezde Kızılay Bölge Kan Merkezi’nin kazandırıldığını da sözlerine ekledi.
Çalık’ın son durağı Yol-iş Sendikası Malatya Şubesi oldu. Yol-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Sülü, ziyarette yaptığı konuşmada, "Malatya’da sizin gibi bir siyasetçinin yetişmesi bize gurur veriyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olmanız bizi ayrıca memnun etmiştir. Biz, sizin çalışmanızdan memnunuz" ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık ise, sendikal faaliyetlerin en iyi şekilde yapılması için gereken yasal düzenlemeleri yaptıklarını belirterek, "2010 yılında referandumla yapmış olduğumuz değişiklikle birlikte çalışanların bir sendikaya değil, istedikleri sendikalara üye olma hakkını getirdik. Fakat üzüntüyle ifade etmem gerekir ki buna rağmen çalışanlarımızın yüzde 10’u sendikal faaliyetler gösteriyor. Yol-iş Sendikası da bizim için çok ciddi manada değerli ve önemli. Bize yollar yapıyorlar. Bize ciddi manada hizmetler yapıyorlar. Karayollarımızda çalışan işçilerimizin kadroya geçirilmesi bizim için gurur verici bir durum. Yol-iş Sendikamızın da bu konuda çok ciddi emekleri oldu" dedi.