Özel Malatya 2. OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Kolej öğrencileri, Kadına Şiddete Hayır Bağımlılığa Hayır Şiir ve Müzik dinletisi gerçekleştirdi.
Sabancı Kültür Merkezinde, Özel Malatya 2. OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Koleji tarafından organize edilen program açılış konuşmalarıyla başladı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Sadece kadına şiddete değil her türlü şiddete hayır dememiz gerekir. Kadına şiddet herkes tarafından kınanmalı. Hiçbir kadına şiddet uygulanmasın demekteyiz. Bunun için yasal düzenleme yaptık. Ama en önemli yasal düzenlemeyi yüreğimizde yapmamız gerekir. İnsana kalkan el kırılmalı. Hiçbir şekilde şiddet hiç kimseye uygulanmamalı” dedi.
Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu da, okul kısa sürede kurulmuş olmasına rağmen, gerek veli öğretmen ve idareci bütünlüğü, gerek eğitime getirdiği yeni bir heyecanla ilçeye renk kattığını belirterek "Sadece eğitim öğretim hizmetleriyle kalmayıp, toplumsal duyarlık ve toplumsal alanlarda da gençliğimizin kadınlarımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda faaliyet göstererek çocukları yetiştirmekte” şeklinde konuştu.
Babahanoğlu, kültürümüzde yeri olmayan ama son zamanlarda toplum olarak yaşadığımız sıkıntıların bir tanesinin sadece kadına şiddet değil, aile içi şiddet olduğunu belirterek şunları söyledi: "Biz, ailemize dışarıdan bir elin değmesini, aile içi sırlarımızın birileri tarafından bilinmesini istemiyoruz. Bazen katlanıyoruz acı tatlı olaylara. Ancak gerek, erkeklerden, bayanlardan çocuklara, bayanlarda erkeklere aile içi şiddet sadece fiziki müdahale değil. Bu psikolojik, ekonomik olabilir. Değişik çeşitleri var. Aile içi şiddet maalesef toplumumuzun gündeminde.”
Babahanoğlu, Malatya’nın aslında bütün suç türleri ve güvenlik bakımından çok iyi illerden biri olmasına rağmen, emniyet ve jandarma kayıtlarında çok olmasa da aile içi şiddetin önemli olduğunu anketlerde gördüklerini söyledi.
“Kadınlar anadır, kadınlar medeniyetimizde elleri ayakları öpülesi insanlardır. Annelerimiz, bacılarımız, başlarımızın tacıdır” diyen Babahanoğlu, şunları söyledi: “Öyle bir medeniyete sahibiz ki diri diri gömülen genç kızlardan, cennetin ayakları altında olduğu analar seviyesine yükselten bir medeniyetin mensupları olmamıza rağmen maalesef gazetelerde televizyonlarda ve ülkemizin gündeminde kadınlara yönelik şiddet var. Çok büyük bir tezat inanç sadece bir şeyi kabul etmek değil, bir şeyi kabul ettikten sonra onu hayata hayat kılmaktır.”
Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Zelyurt da, “Bugün sunulan sosyal aktivite bize kıvanç ve gurur veriyor. Belki de Malatya’da özel okullar içerisinde yapılan Kadına Şiddete Hayır Bağımlılığa Hayır konusunu işleyen okullardan biriyiz. Ben inanıyorum bizim bu güzel ekibimizin, öğrencilerimizin daha güzel sonuçlar çıkaracağına canı gönülden inanıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Kaymakam Babahanoğlu, Özel Malatya 2. OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Koleji Utku Doğan’a eğitime verdiği hizmetten dolayı teşekkür etti.