AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, 500 milyonluk yatırımı Malatya eğitimine kazandırdıklarını kaydetti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında MÜSİAD, Memur-Sen Malatya Şubesi, Eğitim-Bir-Sen, Diyanet-Sen, Büro Memur-Sen, Toç-Bir-Sen, Sağlık-Sen’i ziyaret etti. Ziyaretler esnasında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, "7 Haziran seçimlerine çok az kaldı. Memur-Sen’i sadece seçimde değil, düzenli olarak ziyaret ederiz" dedi.
Eğitimde çok önemli düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Çalık, "4+4+4 sistemini getirdik. Anaokulu ile birlikte 13 yılı zorunlu hale getirdik. Bu Türkiye için çok önemli bir kazanım. Anaokulundaki okullaşma oranında okula başlama yaşı ve sonrasındaki okula devam oranlarında, sınıf başına düşen öğrenci sayısında, öğretmen sayısında çok ciddi ilerlemeler kaydettik. Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi 2002 yılında 7,5 milyar TL iken, 87,5 milyar TL’ye çıktı, 11 kat artış oldu. Milli Eğitim Bakanlığı yatırımları 2002’de bir milyar 281 milyon iken, 2015’te 5 milyar 494 milyon TL oldu. Eğitime ayrılan AR-GE arttırıldı. Yüksek öğretim bütçesi 2,5 milyardan, 17 milyar TL’ye yükseltildi. Taşımalı eğitim kapsamında 10 bin 551 okula 825 bin öğrenci taşınıyor. Bu öğrenciler için taşıma ve öğlen yemeği 555 milyon TL olarak bütçesi ayrılıyor" dedi.
Çalık, zorunlu eğitimi 8 yıldan 12 yıla çıkardıklarını anımsatarak, 4+4+4’ü milletle buluşturduklarını dile getirdi. Çalık, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapmış olduğu yeniden kesintisiz olan, imam hatip ortaokullarının kapatılmasına vesile olan, 28 Şubat artığı düşünceyi yeniden bu ülkeye dayatmak istiyorlar. O dayatmanın karşısında ben biliyorum ki Memur-Sen aslanlar gibi durdu. Bundan sonra da durmaya devam edecek. Kesintisiz eğitim, imam hatip liselerinin o pembe çiçekli gibi başörtülerini takan minicik evlatlarımın, güzel yürekli kızlarımın okullarının kapatılmasına vesile oldu. 12 yıllık zorunlu eğitim 4+4+4 ile isteyenin istediği zaman, istediği okula, istediği kıyafetle gitmesinin yolunu açarak, çok önemli bir düzenleme getirdik. Aynı zamanda Peygamber Efendimizin hayatı Siyer-i Nebi ve Kuran-ı Kerim dahil olmak üzere eğitimimize, dinimizi ehil ellerden öğrenme fırsatını Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına sokmuş olduk" diye konuştu.
Çalık, 500 milyon TL’lik yatırımı Malatya eğitimine kazandırdıklarını ifade ederek, "Dersli sayılarımızı 847’den bin 101’e yükselttik. Derslik başına düşen öğrenci sayısını 50’li rakamlardan yaklaşık yüzde 50 azaltarak 27’ye düşürdük. Öğretmen sayımızı 7 bin 334’ten 11 bin 244’e çıkardık. Okul öncesi okullaşma oranı yüzde 5 iken, bunu yüzde 60’a çıkardık” şeklinde konuştu.
Sağlık-Sen Malatya Şubesi ziyaretinde de konuşan Çalık, "Eski Türkiye’yi geride bırakacak, sağlıkta çok önemli yatırımlar yaptık. Sağlığa ayırdığımız bütçe 80 katrilyon. Eğitimden sonra en fazla bütçeyi sağlığa ayırdık. Malatya’daki hastane sayımız 12’den 20’ye, yatak sayımız bin 729’dan 2 bin 337’ye, ambulans sayımız 9’dan 49’a yükseldi" dedi.
Çalık daha sonra İnönü Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu. Satıcıdan aldığı kalemleri vatandaşlara dağıtan Çalık, vatandaşlarla uzun süre sohbet etti. Vatandaşların ’Oylar AK Parti’ye’ söylemleri karşısında bir hayli keyiflenen Çalık’ı yeni evlenecek bir genç kız düğününe davet etti. Elleriyle vatandaşlara pasta dağıtan Çalık, tezgahın arkasına geçerek, külahlara dondurma koydu.