23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Battalgazi Belediyesi tarafından hazırlanan ancak hava şartlarının elverişsiz olması nedeniyle ertelenen kutlama etkinliği bugün Şemsiye Sokakta gerçekleştirildi.
Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları halkın ve çocukların yoğun katılımı ile kutlandı. Renkli görüntülerin oluştuğu kutlamaların ev sahipliğini Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptı.
23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına çocukların yoğun katılımına oldukça sevindiğini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını olumsuz hava şartları nedeniyle bugüne erteledik. Yoğun katılımınızdan dolayı teşekkür ederim. Bu bayram dolayısıyla oluşan en kötü günümüzün böyle olmasını diliyorum” dedi.
Malatya’da güzel bir ilkbahar günün de güzel bir bayram kutlaması yaptıklarını belirten Gürkan, “Buradaki çocuklarımızın sevinci ve coşkusu milletimizin milli tarihimize vermiş olduğu değeri en güzel tezahürünü Şemsiye sokak’ta binlerce çocuklarımızın en güzel görsellerini görüyoruz. Daha nice Egemenlik ve Çocuk bayramınızı egemen bir millet olarak devam etmenizi diliyorum. Ülkemiz üzerinden uğraşmak isteyenler gerek iç, gerek dış mahfiller buradaki tabloyu göreceklerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya’da ilk ve tek olarak çocuklarımıza armağan etmiş olduğu, Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını coşku ve sevinç içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Etkinliğe katılan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, Battalgazi Belediyesi’nin böylesine anlamlı bir kutlamayı yapmasından dolayı teşekkür etti.
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, yetiştirme yurdunda kalan çocuklar, Suriyeli ailelerin çocukları, çeşitli anaokullarında okuyan çocuklar, Taştepe, Yeşiltepe, Kiltepe, Orduzu, Başharık, Hatunsuyu, Eskimalatya gibi mahallelerden gelen çocuklar katıldı.
Kutlama etkinliklerinde basketbol, ip atlama, futbol, develeme, balon, tahtaravalli, bilye, dart, seksek, çuval oyunu, yumurta, halat çekme, satranç, yapboz oyunları oynandı. Kutlama etkinliklerine Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri de bilye ve topaç oyunlarıyla destek verdi.
Alanda gönüllerince eğlenen çocuklara, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından Türk Bayrağı, Kervansaray, Ulu Cami, Şemsiye Sokak yapbozları, şapka, pamuklu şeker, balon gibi hediyeler verdi.