Malatya’da çok sayıda arama kurtarma ekibinin katıldığı deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Malatya TED Koleji’nde gerçekleştirilen deprem tatbikatı nefesleri kesti.
AFAD, İnönü Üniversitesi Arama-Kurtarma Ekibi, 44 MİLKUT, UMKE, Üniversite Dağcılık Ekibi ve İtfaiye Daire Başkanlığı’nın katılımı ile TED Koleji’nde gerçekleştirilen sivil savunma tatbikatı tam not aldı. Senaryo gereği yaşanan 6,8’lik deprem sonrası arama-kurtarma çalışmalarını konu alan tatbikatta öğrencilerde yaralı rolünde oynayarak büyük bir performans sergilediler. Deprem alarma ile başlayan tatbikatta öğrenciler ilk olarak sınıflarda sıraların altında saklandı. Sonrasında hızla tahliye işlemleri yapılarak öğrenciler güvenli alana çıkarıldı. Bu sırada kurtarma ekipleri de okula girerek enkaz altında kalan yaralı öğrencileri kurtardı. Çatıda mahsur kalan öğrencilerinde halat ve itfaiye yardımı ile kurtarıldı.
TED Okul Müdürü Celal Türker, çok sayıda arama-kurtarma ekibinin katılımı ile gerçekleştirilen tatbikatta, öğrencilerin olası bir deprem de neler yapmaları gerektiği anlatıldığını, oldukça başarılı geçen tatbikatta öğrencilerinde rol aldığını belirten Türker, geniş katılımlı gerçekleştirilen bu tatbikatta emeği geçenlere teşekkür etti.
Tatbikatın sonunda ise TED Koleji tarafından tatbikata katılan ekiplere plaket takdim edildi.