Galericiler Sitesi esnafı Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’la bir araya gelerek, Battalgazi’de çok amaçlı bir Galericiler Sitesi’nin kurulması için istişare toplantısı yaptılar.
Yeşiltepe’de bulunan Galericiler Sitesi esnafı sabah kahvaltısında Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ağırladı. Kahvaltıda esnaflar, Gürkan’dan Battalgazi’de çok amaçlı bir Galericiler Sitesi’ne ihtiyaç duyulduğunu belirttiler. Esnaflar adına bir konuşma yapan Tayyar Karakuş, ”Battalgazi Belediye Başkanımız davetimizi kırmayarak bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ediyoruz. Esnaflar adına konuşuyorum. Başkanımızdan Battalgazi’ye çok amaçlı bir Galericiler Sitesi’nin inşa edilmesi konusunda yardımlarını bekliyoruz. Esnaflar olarak Başkan Gürkan’ın projelerine tam destek olduğumuzu belirtmek isteriz. Başkanımızın, site esnaflarının dernekleşme konusundaki önerisini ivedi olarak gündemimize alacağız” şeklinde konuştu.
Galericiler Sitesi esnaflarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Galericiler Sitesi’nin farklı bir versiyonunun, daha kullanımlı bir Galericiler Sitesi’nin Battalgazi tarafında olması hakkında istekleri oldu. Bizler de bu konuda çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalardan olumlu neticeler alındığı takdirde sonuca gideceğiz. Bizim gayemiz ve düşüncemiz Malatya’yı bir bütün olarak ele alarak, şehrin her tarafının eşit olarak geliştirilmesi ve aynı zamanda şehirdeki esnafımızın daha hijyenik, daha sağlıklı ve daha rahat edilebilir, sosyal donatıları sahip olmasıdır. Bizim belediyecilik anlayışımızda katılımcı belediyecilik olmazsa olmazımızdır. Kanaat önderlerimiz, sivil toplum örgütleri ve sendikaların görüş ve düşünceleri bizlerin yol haritası ve yol pusulası olacağını hep ifade ettik. Buranın sorunlarını ve önerilerini alarak bürokratik çalışmalar konusunda Malatya’mıza uygun bir şekilde hizmetlerimizi getirme konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.