İlkbahar ile birlikte ağaçlarda normal ve form budama, fidan ve çiçek dikim çalışmalarına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, 5 Yılda 1 Milyon Fidan Projesi’ni de hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nün Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu alanındaki yerlerde bulunan ağaçlarda normal ve form budama çalışmalarının yanı sıra fidan dikim ve gül budama çalışmaları da yapılıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 2015-2019 Stratejik Planında yer alan “5 Yılda 1 Milyon Fidan Dikimi” hedefi doğrultusunda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Fen İşleri Dairesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından, ayrıca vatandaşlara da fidan dağıtımı yapıldı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya genelindeki yeşil dokuyu artırmak için vatandaşlara fidan dağıtımı yapıyor. 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı süresince vatandaşlara fidan dağıtımı yapan Büyükşehir Belediyesi tarafından eski belediye meydanında fidan dağıtımı yapıldı. Toplamda 70 bin karaçam ve toros sediri fidanının vatandaşlara dağıtılacağı belirtildi. Ayrıca gelen talepler doğrultusunda ilçelere de fidan gönderilerek.
ORDUZU PINARBAŞI’NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Kent genelinde budama ve ağaçlandırma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Orduzu Pınarbaşı’nda 60 bin m2’lik bir alanda fidan ve bodur bitki dikimi, çimlendirme, yeşillendirme, toprak tesviye çalışmaları ile tesisat borularının döşenmesi çalışmaları yapılıyor.
MALATYA’NIN DOĞU GİRİŞİ YEŞİLLENDİRİLİYOR
Malatya’nın Doğu ve Batı girişlerini yaptığı çalışmalarla bir vitrin haline dönüştüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu noktalarda yeni fidan dikimi ve yeşillendirme çalışmaları yapıyor. Sürdürülen çalışmalar kapsamında şehrin Doğu girişinde tahrip olan yan refujlerin yeniden düzenlendiği kaydedildi.