MHP Malatya Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında “Hem kayısı üreticilerinin ve esnafların kalkınmasını sağlayacağız” dedi.
MHP Malatya Milletvekili adayları Avukat Arif Yıldız, Ziraat Mühendisi Hakan Yılmaz ve Eczacı Güzün Koçak, Eski Şire Pazarı esnaflarını ziyaret ederek, MHP iktidarında yapacakları hizmetleri anlattılar. MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında hem kayısı üreticilerinin hem de kayısı ile ilgili tüm esnafların rahat bir nefes alacağını kaydetti. Milliyetçi Hareket iktidarında tüm Dünya tarafından bilenen ve Malatya ile özdeşleşen kayısının “Milli ürün” kategorisine alacaklarını seçim beyannamesinde yazan tek siyasi parti olduklarını hatırlatan MHP’li Yıldız, “Milliyetçi Hareket iktidarında kayısının hak ettiği değere kavuşması için gece gündüz demeden çalışacağım. Kayısı ürünümüz, buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, incir, üzüm, zeytin, yerfıstığı ve enerji bitkileri gibi stratejik ürünlerimiz için özel destekleme programları geliştirilecek ve bu ürünlere fiyat garantisi verilecek. Devlet olarak kayısıya taban fiyat uygulayacağız. Taban fiyatını belirlerken, kayısı üreticisinin girdi maliyetleri dikkate alınarak hesaplanacak. Böylelikle kayısı üreticinin elinden yok bahasına kimse alamayacaktır” dedi.
“GÜBRE, İLAÇ VE YEM DE KDV VE ÖDV’Yİ KALDIRACAĞIZ”
Kayısı üreticisi ve diğer tüm çiftçilerin temel girdi maliyetleri olan mazotun Milliyetçi Hareket iktidarında 1.75 kuruşa olacağını belirten Yıldız, şunları kaydetti:
“Gübre, ilaç ve yem üzerindeki KDV ve ÖDV’lerini kaldıracağız. Tüm çiftçin birikmiş borçlarında önemli ölçüde azalma sağlaması için gerekli tüm çalışmaları yapacağız. Geçen yıl yüzyılın felaketinde AKP hükümetin kayısı üreticilerine hiçbir destek vermedi. Hem kayısı üreticisini hem diğer çiftçileri hem de esnaflarımızı yüz üstü bıraktı. Kaderlerine terk etti.”
“SULAMA ELEKTRİK FATURALARI HASAT DÖNEMİNDEN SONRA ALINMASINI SAĞLAYACAĞIZ”
Milliyetçi Hareket iktidarında vadeli işlem borsaları ve ürün borsaları etkinleştireceklerini belirten Yıldız, lisanslı depo kullanımını da yaygınlaştıracaklarını söyledi. Milliyetçi Hareket iktidarında hayvancılık desteklerini arttıracaklarını belirten Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:
“İllerin potansiyelleri dikkate alınarak adil ve dengeli bir şekilde verilmesi sağlayacağız. Ziraat Bankası’nın kredi desteklemelerinde yaşanan ipotek sorununa çözüm getirileceğiz ve üreticiden dosya masrafı ya da başka adlar altında ücret ve komisyon alınması önleyeceğiz. Sulama elektrik faturalarının hasattan sonra ödenmesi için gerekli çalışmaları yapıp, Milliyetçi Hareket iktidarında hem çiftçilerin hem esnafların hem de vatandaşların rahat bir nefes almasını sağlayacağız.”