Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, kılık-kıyafeti nedeniyle öğrencilerinin gözleri önünde azarlayıp sınıftan kovduğu iddia edilen ve daha sonrada kendisi için düzenlenen mitingde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Öğretmen Halil Serkan Öz, Malatya’da da unutulmadı.
Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım yaptığı basın toplantısında, Yalova Valisinin derhal görevinden alınması gerektiğini söyledi. Yıldırım “Yalova da Halil Serkan Öz adlı öğretmen arkadaşımızı kılık-kıyafetinden dolayı herkesin önünde hakaret ederek azarlayan ve ölümüne sebep olan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu derhal özür dilemeli ve görevden el çektirilmelidir. Meslektaşımız Halil Serkan Öz’ün böylesi bir muamele sonucu vefat etmesini üzüntüyle karşılıyor, merhuma Allah’tan rahmet, ailesine sabır, eğitim çalışanlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.
"Türkiye, uzun yıllardır, eğitim çalışanları olarak başlattığımız kamusal alan yalanının bitirilmesi sürecinde ortaya koyduğumuz iradeyi konuşuyor diyen Yıldırım, “Bu konuda sendika olarak Türkiye’de 82 model Kenan Evren yönetmeliğinin antidemokratik hükümler içermesi nedeniyle, bunun ortadan kaldırılmasına ilişkin kararlılığımızı ifade ettik. Kamusal alan yalanına kaynak oluşturan, kadınları kategorize eden, iki arkadaşı birbirine düşman haline getiren kamusal alan yalanı ve kamuda çalışmak için başı açık olmayı dayatan uygulamaya ilişkin ortaya koyduğumuz sivil örgütlülük önce sivil itaatsizlik, peşinden 12 milyon 300 bin imza ve 7 ay süren sivil itaatsizlik sonucu Türkiye’de tarihi yasağın ortadan kalkmasına vesile olmuştur. Aynı talep çerçevesinde erkek memurlarla ilgili ironik ve çağ dışı yönetmeliğin ortadan kaldırılması için ortaya koyduğumuz irade devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “Biz, pantolonun kumaşı, kazağımızın yakası, ayakkabımızın topuk boyu, ense tıraşımız ve bıyığımızla ilgilenen bir yönetmeliği, antidemokratik dayatmayı kabul etmiyoruz. Bunun için uzun süredir sivil itaatsizlik gösteriyor, kravat takmıyoruz. Yalova Valisi, eğer bunu bilmiyorsa bir kez daha kendisine hatırlatıyoruz. Bu konuda kararlıyız. Öğrencilerin serbest kıyafet hakkının olduğu yerde, öğretmene, kamu çalışanına ne giyeceğine karar veremeyen insan muamelesi yapılmış olması asla kabul edilebilir bir şey değildir”dedi.