19 Mayıs Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Satranç Turnuvası büyük ilgi gördü. Malatya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen turnuva kapsamında küçükler ve gençler kategorisinde oldukça çekişmeli anlar yaşandı.
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 19 Mayıs Gençlik Bayramı Haftası etkinlikleri devam ediyor. Gençlere yönelik şehrin tamamını kapsayacak şekilde düzenlenen turnuvalar ve aktiviteler kapsamında Satranç yarışmacıları küçükler ve gençler kategorisinde bir birileriyle karşılaştı.
Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu üstünde düzenlenen Satranç Turnuvasına çok sayıda yarışmacı katıldı. 3 gün süren turnuva kapsamında dereceye giren sporcular ödüllerini 19 Mayıs’ da Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenecek gecede alacak.
Turnuvada gençler ve küçükler kategorisinde İl birincisi olan sporcular ise Malatya’yı temsil etmek üzere bölge ve Türkiye şampiyonasına katılacak. Turnuvayla ilgili bilgiler veren Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy velilerden daha fazla ilgi beklediklerini söyleyerek, “Velilerden istediğimiz çocuklara birazcık daha fazla ilgi göstermeleri. Çocukları sosyalleştirmek için ellerinden gelen her şeyi yapmalarını, birazcık daha çaba göstermelerini istiyorum. Çocuklar bizlerin geleceğidir. Satranç biliyorsunuz beynin daha iyi çalışmasını sağlayan ve zeka gelişimini olumlu yönde etkileyen bir branştır. Onun için çocuklarımızı ve gençlerimizi her zaman bu tür turnuvalara bekliyoruz” ifadelerini kullandı.