Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD)tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi” kapsamında Sualtı Fotoğrafçısı Bülent Kılınç farklı ülkelerde sualtında çektiği fotoğrafları sanatseverlerin beğenisine sunacak.
Fotokamp hakkında bilgi veren MAFSAD Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Konuk, “11-14 Haziran 2015 tarihleri arasında Levent Vadisi’ne çok kıymetli fotoğraf sanatçılarımız ve alanında uzman önemli kişiler gelecek. Bunlardan birisi de Sualtı Fotoğrafçısı Bülent Kılınç. Bülent Kılınç, sualtı fotoğraflarıyla fotokampa renk katacak” dedi.
BÜLENT KILINÇ KİMDİR?
1965 yılında Malatya’da doğdu. İlk-orta ve lise eğitimi Malatya’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesini bitirdi. Kaymakamlık, Mülkiye Müfettişliği, Valilik görevlerinden sonra şu an Danıştay Üyesi olarak görev yapıyor. Su altına ilgisi 2000 yılında Kaş’ta başladı. 2009 yılından itibaren sualtı fotoğrafları çekmeye başladı. Temel fotoğrafçılık, kompozisyon, sualtı fotoğrafçılık teknikleri konusunda kurslara katıldı. Bu kapsamda yurtiçi ve yurt dışı pek çok workshoplara katılarak deneyimini artırdı. Endonezya, Malezya, Filipinler, Maldivler, Kızıldeniz, Ürdün gibi Sualtının zengin olduğu bölgelerde fotoğraf çekimlerinde bulundu. Çeşitli dergilerde makaleleri ve fotoğrafları yayınlanmış olup pek çok Karma sergiye katılmıştır.