5-10 Mayıs tarihleri arasında yapılan 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı, yazar, yayınevi ve okurlar tarafından beğenildi. 265 yazar ve 370 dolayında yayınevinin katıldığı fuara, yurt dışından da birçok ünlü yazar ve yayınevi katıldı. 6 gün süren fuarı değerlendiren ziyaretçi ve yayınevleri, fuarı genel olarak olumlu bulduklarını belirterek, memnuniyetlerini dile getirdi. Furkan Boran adlı öğrenci, kitap fuarının çok güzel olduğunu belirterek, bütün kitapların fuarda yer aldığını söyledi. Ömer Faruk Bolat adlı bir başka öğrenci ise, kitap fuarının çok güzel olduğunu, harika kitapların fuarda yer aldığını ifade etti. Sınıf öğretmeni Erol Coşkun da, “Kitap fuarı gerçekten öğrencilerimizin kitabı tanıması açısından çok önemli. Öğrencilerimizin bu kadar kitabı bir arada görmeleri tabi çocuklarda kitaba karşı bir ilgi oluşturuyor. Okumaları açısından da faydalı. İyi bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
9. sınıf öğrencisi Ufuk Kalı da, fuara okulla birlikte geldiğini, fuarda çok güzel kitapların bulunduğunu ve fiyatlarının ise uygun olduğunu belirterek şunları söyledi: “Okulumuzdaki kütüphanede buradaki gibi kitap çeşitliliği olmadığı için okullarla buraya geliyoruz. Bunu yapanlara teşekkür ediyorum. Kesinlikle mantıklı ama daha uzun süreli olsa 3-5 gün değil de kalıcı halde olsa bizim için çok daha iyi olur.”
Stant görevlisi Rabia Burcu Çelebi de, fuara ilginin çok güzel olduğunu belirterek “Kimya mühendisiyim. Dört yıldır kitap fuarında çalışıyorum. Fuara ilgi güzel. Bütün yayınevleri buraya ulaşmaya çalışıyor. Bu da güzel bir harmanlama oluyor. Bu yönden fuarın Malatya’ya çok önemli bir katkısı olduğunu düşünüyorum. En azından batı ile doğunun kaynaşmasına vesile oluyor. Umarım daha güzel olur, daha iyi yerlere taşınır. Okur sayısı daha da ilerler” diye konuştu.