5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Büyükşehir Belediyesi önünde stant açtı.
Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çevreye ve çevrenin korunmasına verilen önemi belirtmek için Malatya Büyükşehir Belediye Binası önünde açmış olduğu stantla vatandaşlara bilgilendirici broşürler ve temizlik poşeti dağıttı.
5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla değerlendirmede bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Polat, "Çevre tüm canlılar için yaşamsal bir öneme sahiptir. Bu nedenle insanlığın ortak meselesi olan çevreyi koruma görevi sadece kurumlarımıza bırakılmamalıdır. Çevreyi korumak aynı zamanda tüm bireylerin görevidir. Çevre bize geçmiş kuşaklardan kalan bir miras değil, gelecek kuşaklara bir emanet olduğu gerçeğini unutmamamız gerekiyor. Dünya Çevre Günü Yeşilyurt’umuz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Yeşilyurt Belediye standında geri dönüşüm evlerinden toplanan çeşitli oyuncak ve kitaplar sergilenirken, standı ziyarete gelen vatandaşlara kalem, temizlik poşeti ve çevre bilinciyle alakalı dergi dağıtımı gerçekleştirildi.