Manisa’nın 149 yıllık Kula Belediyesi tarihinde bir ilke imza atıldı. 2014 yerel seçimlerinde kapanan Gökçeören Belediyesindeki işçilerin tazminat alacaklarından doğan borcu ödeyemeyen Kula Belediyesinin arsası icra yoluyla 204 bin TL’ye satıldı.
30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi Kula ilçesinin Gökçeören beldesinde çalışan işçilerin tazminat alacaklarından doğan borç nedeniyle Sandal mahallesinde bulunan mülkiyet 204 bin TL’ye icra yolu ile satıldı.
30 Mart 2014 yerel seçimlerin ardından Büyükşehir yasası ile birlikte mahalleye dönüşen Gökçeören beldesinde çalışan işçilerin tazminat alacakları nedeniyle doğan borcun Kula Belediyesine aktarılmasının ardından işçiler, alacaklarını avukat aracılığıyla tahsil etmek istedi. Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile avukat aracılığı ile yapılan görüşmeler neticesinde hiçbir sonuca varılamayınca işçilerin alacakları için icra yoluna gidildi. Satışa çıkarılan arsalardan biri olan Sandal Mahallesi Ankara İzmir D-300 karayolu üzerinde yer alan ve içinde işyerleri ile depoların bulunduğu arsanın satışı icra yoluyla gerçekleştirildi. Bu olay 149 yıllık Kula belediye tarihine de bir ilk olarak geçti.