Aktiffelsefe Manisa Temsilciliği, Çevre haftası etkinlikleri kapsamında Belediye Kültür Merkezi Lale Fuaye Salonunda Uluslararası Karikatür Festivali ‘Küresel Isınma’ konulu sergi düzenledi.
Sergi kurdela kesiminin ardından bilgi veren Manisa İl Temsilcisi Emel Tokuyan, “Her iki yılda bir uluslararası karikatür festivali düzenliyoruz. Yaklaşık doksan ülkeden karikatüristler katılıyor ve o yıl seçilen konuyla ilgili konferanslar çalıştaylar da yapılıyor. Küresel ısınmanın ciddi boyutlara geldiği günümüzde bu eserleri sergilemek istedik. Amacımız günlük alışkanlıklarımızın doğayla uyumlu olması için bir farkındalık yaratmak. İnsan doğanın bir parçasıdır. Eğer tüketimimize dikkat etmez isek doğa buna tepki verecektir. Ödeyeceğimiz bedel ise insanlık adına ağır olacaktır. Tüm sanatseverleri ve çevre dostu hemşehrilerimizi 9 Haziran’a kadar açık kalacak sergimizi ziyarete ve çevre konusunda daha duyarlı olmaya, somut adımlar atmaya davet ediyorum” dedi.
Açılışın ardından kokteyle geçildi ve dernek üyelerinden Arif Alakuş ve Yegin Hayta klasik gitar ve yan flütle müzik dinletisi vererek, klasik eserleri seslendirdiler.