Bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Manisa’ya gelen Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach ilk ziyaretini Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a yaptı.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, makamında Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach’i ağırladı. Bazı ziyaretler amacıyla Manisa’da bulunan Gerlach, ziyarette Manisa’nın önemli bir il olduğunu ifade etti. Thomas Gerlach, "Manisa İzmir’e çok yakın olmasına rağmen çok farklı bir dünya. Manisa çok önemli bir ilimiz. Hem kültürel hem tarihsel, özellikle ekonomik açıdan. Bu yıl içerisinde sık sık Manisa’yı ziyaret etmek istiyoruz. Başkonsolosluğumuzun görev alanı 11 farklı ili kapsamaktadır. Bir de daha çok uzakta kalan illerimizi ziyaret etmeye başladık” dedi.
Vali Erdoğan Bektaş ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sayın Almanya Başkonsolosu Thomas Gerlach’i ilimizde görmekten çok mutluyuz. Almanya ile bizim çok yönlü ilişkilerimiz var. Burada Alman kökenli yatırımcılarımız var, sanayi tesislerimiz var. Önceki hafta bir grup arkadaşımızla Nürnberg’e gittik, orada organik tarım fuarına katıldık. Manisa İzmir’e yakın ama sizin de bahsettiğiniz gibi İzmir’den çok başka özellikleri olan bir şehir. Bugüne kadar Manisa’nın İzmir’in gölgesinde kalması nedeniyle çok tanınmadığı söyleniyordu, ama bu saatten sonra Manisa’nın kendi potansiyeli inanıyorum ki çok daha ayrı bir şehir olarak tanınmasını sağlayacak. Ciddi bir sanayi potansiyelimiz var. Ayrıca ciddi bir tarımsal potansiyelimiz var. Dün İzmir Kemalpaşa’da Rapunzel firmasını ziyarete gittik. Organik tarım konusunda bazı projelerimiz var ve Rapunzel üzerinden Almanya ile işbirliğine girmek istiyoruz. Zaten sanayideki işbirliklerimiz de devam ediyor. Umarız sizin ziyaretinizle bu işbirlikleri biraz daha ivme kazandırır. Tekrar teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
GERGİN MECLİS TOPLANTILARINA AKİL İNSAN YORUMU
Gazetecilerin soruları üzerine Vali Erdoğan Bektaş, gergin geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Vali Bektaş, belediye başkanları ve meclis üyeleriyle konuşarak ortak noktaya varabilecek akil adamlara ihtiyaç olduğunu söyledi.
Meclis toplantısında alınan kararların Manisa için çok önemli olduğunu vurgulayan Bektaş, "Ne olacak bu iş. Herhalde bize akil adamlar lazım. Sözü dinlenecek akil adamların bu arkadaşlarımızla biraz konuşması lazım. Meclisin anlaşıp çalışması çok önemli işlerdir. Manisa için çok çok daha önemlidir. Umarım iyi olur ve ortak noktada buluşur arkadaşlarımız" dedi.