Manisa’da 7 Haziran seçimlerinde partilerin kadın adayları arasında milletvekili seçilebilecek en iyi sıralamalarda yer alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili adayı Dr. Tur Yıldız Biçer, hazırlığını yaptığı kampanyalarla seçime farklı bir bakış getirmeyi amaçlıyor.
Siyasi kimliğinin yanı sıra doktorluk mesleğiyle de Manisa’nın sevilen isimlerinden olan Tur Yıldız Biçer, uzun yıllardır gönül verdiği CHP’de büyük bir başarı örneği göstererek, ön seçim sonucuyla 3’üncü sıra milletvekili adayı oldu. Aday adaylığı sürecinin başından itibaren kapı kapı dolaşmaya devam eden CHP’li Biçer, seçime farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçladığını anlattı. Özellikle kadınlara yönelik hazırladığı kampanyalarla adından sıkça söz ettireceğe benzeyen Biçer, ’Topuk Sesleri’ ve ’Sokakta Siyaset Var, Çünkü Hayat Sokakta’ isimli kampanyalarla kadının sesinin her platformda daha yüksek çıkması için çalışacağını söyledi. Biçer, “Bu kampanyalar kapsamında kadın çalışmaları, kadının toplumdaki yeri işlenecek. Kadınların mecliste temsiline yönelik çalışmalar yapacağız. Biz bunu sadece siyaset olarak görmüyoruz. Siyaset üstü çalışmalar olacak. Ben sadece CHP ve Manisa’nın milletvekili olmak için değil, Türkiye’nin milletvekili olmak için çalışacağım. Sokaklara ineceğiz. Meydanlarda halkı dinleyeceğiz. Toplantılarla, mikro mitinglerle, her kesime ulaşacağız. ‘Sağlık olsun’ diye bir çalışma yürüteceğiz. Ülkedeki sağlık politikalarını yine doktorluk kimliğimle irdeleyeceğiz. CHP’nin sağlık siyasetini her platformda anlatıyoruz, anlatmaya da devam edeceğiz” dedi.
Doktor ve kadın kimliğiyle farklı bir seçim atmosferi oluşturmak derdinde olduklarını belirten Biçer, “Biz bir seçim atmosferinden çok birleştirici ve sorun çözücü bir çalışma yürütmek istiyoruz. Manisa ve ülkemiz için iyi bir gelecek kurmanın derdindeyiz. Ettiğimi Hipokrat yeminin gereği nasıl ki hasta ayırmadan ilkeli ve ahlaklı bir hekim olmaya çalışıyorsam, edeceğim milletvekili yeminiyle de tüm halkım için aynı tarafsızlıkla çalışacağımın sözünü veriyorum.” diye konuştu.