Kula Sağlık Grup Başkanı Dr. Aslı Ayyıldız, insan sağlığı için aşının önemine dikkat çekerek, “Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı aşıdır” dedi.
Dr. Ayyıldız, yaptığı açıklamada aşının insan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs, bakteri ve buna benzer mikroplar için geliştirilmiş biyolojik maddenin adı olduğunu kaydetti. Aşının insanları hastalıklardan korumak için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulandığını ifade eden Ayyıldız şöyle konuştu:
“Vücut bu şekli ile kendisine zarar vermeyen mikrop ya da toksinleri tanır ve onlara karşı bir savunma yöntemi geliştirir. Böylece gerçek mikropla karşılaşıldığında da bu yöntemle savaşır ve kişi hastalığa yakalanmaz. Aşıların sağladığı en büyük yarar toplum sağlığının devam ettirilmesidir. Aşılar öncelikle uygulandıkları kişileri hastalıktan korur ancak hastalıktan korunan kişiler mikropları diğer kişilere taşıyamayacağı için aşılanmamış kişilere de hastalığın geçişi engelleneceği için onlar da korunabilir. Aşılama hizmetleri, bebekleri, çocukları ya da erişkinleri enfeksiyona yakalanma riskinin en yüksek olduğu dönemden önce aşılayarak, bu hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacı ile yürütülen önemli bir temel sağlık hizmetidir.”
Ayyıldız, gebelik döneminden başlamak üzere ve geleceğimiz olan çocuklarımızla birlikte sağlıklı adımlar atmak için çocukların aşılarının mutlaka yaptırılması gerektiğini ifade etti.