Manisa’nın Kula ilçesinde hayırsever işadamı Harun Uysal tarafından ilçedeki ortaokullarda DYNED projesinde kullanılmak üzere 50 adet kulaklık alarak eğitime destek verildi.
Kula’da tarım ve hayvancılık işinde adından sıkça söz ettiren, ayrıca da Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı olan Harun Uysal’dan eğitime destek geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan proje ile öğrencilerin İngilizceyi daha kolay öğrenebilmesi ve kullanabilmesi adına tüm okullarda başlatılan Dyned projesine 50 adet kulaklık alarak öğrencilere destek verdi.
İş adamı Harun Uysal, Eğitim ve Öğretimde İngilizcenin öneminin büyük olduğunu belirterek, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından takibi yapılan ve öğrencilerin İngilizceyi daha kolay öğrenebilmesi ve kullanabilmesi adına başlatılan projeye destek vermek, öğrencilerimiz adına bana onur veriyor. Kula’daki okullarda kulaklık ihtiyacının olduğunu öğrendim ve öğrencilere bir nebze de olsa destek olmak istedim. Milli eğitim müdürümüz ile görüşerek kulaklık ihtiyacının bir miktarını karşılayacağımı ilettim. 50 adet kulaklık alarak öğrencilerin DYNED projelerinde daha iyi yerlere gelmelerine yardımcı olduğuma inanıyorum. Bu tür çalışmalar diğer iş adamları tarafından da yapıldığında öğrencilerin İngilizce öğrenmede daha iyi yerlere gelebileceğine inanıyorum. 50 adet kulaklık öğrencilere hayırlı olsun.” dedi.
Uysal, aldığı kulaklıkları önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrencilere dağıtılmak üzere Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan ile birlikte Kula Kaymakamı Murat Güven’e teslim etti.