Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Eğitim ve Kültür Derneği, Dünya Etik Haftası dolayısıyla "Sokrates:Nasıl Filozof Olunur?" konulu konferans düzenledi.
Konferansta bir konuşma yapan Manisa Yeni Yüksektepe Eğitim ve Kültür Derneği Şubesi Başkanı Emel Tokuyan, "Etik haftamız kutlu olsun. İnsanlar ölür fikirleri yaşar. Binlerce yıldır yaşayan büyük filozof Sokrates insanın kendiyle bütünleşmesinin sorgulamasının yöntemini bize miras bıraktı. Düşünce ve eylemlerimizi evrensel değerler doğrultusunda buluşturduğumuzda dünya daha adil, daha barışçıl, daha sevgi dolu bir yer olacaktır. Bu nedenle önce kendimizden başlamamız gerekiyor." dedi.
Seminere konuşmacı olarak katılan Aktiffelsefe İzmir-Bornova Şube Başkanı Dr. Semra Şen, konferansa Sokrates’in yöntemini kullandığı bir pratik yaptırarak başladı. Katılımcılarla interaktif bir şekilde sorular yönelterek, bir çok fikrin ezber ve otomatik olduğu keşfettirildi. Sokrates’in hayatını kısaca anlatan Şen, "İnsanın kendine tanıma yolculuğunda 3 aşama bekler. 1’inci aşama kendini tanıma aşamasıdır. Burada hocası kişiyi teşvik eder. 2’nci aşama kişinin kendisi ve kusurlarıyla yüzleştiği aşamadır. 3’üncü aşama ise doğumdur. Burada kişi edindiği tecrübelerle kendini yeniden inşa eder. İrade ile çıktığımız her yolculukta insan kendini doğurabilir. Ama bunun için disiplin gereklidir. İnsan bunu başardığı ölçüde özgürleşir ve daha çok insana dönüşür. İnsanın en insancıl en üstün erdemi iyiliktir. İçimizdeki iyiyi daha çok ortaya çıkardığımız zamanlar dilerim." dedi.