Her yıl Mayıs ayında yapılan üye sayımı sonrası belirlenen yetkili sendika bu sene de sağlık alanında Sağlık Sen Manisa Şubesi oldu. İldeki tüm sağlık kurumlarında yetkili sendika olan Sağlık Sen Manisa Şubesi sadece Halk Sağlığı Müdürlüğünde yetkiyi alamadı.
Konuyla ilgili yönetim kuruluyla birlikte bir açıklama yapan Sağlık Sen Şube Başkanı Mustafa İrğat, Sağlık ve Sosyal Hizmet İş Kolunda 2015 yılı yetki dönemini geride bıraktıklarını anlatarak, Sağlık Sen Manisa Şubesi olarak Manisa genelinde 4 bin 150 üye sayısı ile yine yetkili sendika olduklarını açıkladı. Manisa’daki tüm hastanelerde, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde, İl Sağlık Müdürlüğünde, Celal Bayar Üniversitesinde ve Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğünde yetkili sendika olmalarına karşın, sadece Halk Sağlığı Müdürlüğünde yetkiyi kaybettiklerini dile getiren İrğat, “Fakat bu, genel yetkili sendika olmamızı engellemiyor.” dedi.
Üye sayısı bakımından Kendilerine en yakın sendikayı neredeyse ikiye katladıklarını belirten İrgat, “Sağlık-Sen, hem tabanında hem de muhataplarında ne istediğini bilen, bilimsel temelli çözüm önerileri geliştiren, yanıltmayan ve yanılmayan, saygın bir sivil toplum örgütü olarak sendikal harekete güven kazandırmıştır. Sağlık Sen ilkeli sendikacılık anlayışından hiçbir zaman ve hiçbir surette vazgeçmeyecektir. Dolayısıyla Sağlık Sen tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tek adresi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu bağlamda, Sağlık ve Sosyal Hizmet alanında fedakarca çalışan başta yönetim kurulumuz olmak üzere ilçe ve işyeri temsilcilerimiz, kadın kollarımız ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Sağlık sen, sendikacılığa değer katmaya devam eden bir anlayışla çalışmalarını sürdürecektir” şeklinde konuştu.