Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve eşi Esma Bektaş 68 koruyucu aile ve 86 korunmaya muhtaç çocukla bir araya geldi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Anemon Otel’de organize edilen yemeğe katılan Vali Erdoğan Bektaş ve eşi Esma Bektaş yemekte 220 çocuğa hediye verdi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan yaptığı konuşmada, “Devletimizin imkanlarıyla her türlü ihtiyaçları en iyi şekilde karşılanmakla birlikte, zaman içerisinde çocuklarımızın toplu yaşamalarının gelişimleri üzerindeki olumsuz etkilerinin gözlemlenmesi sonucu, çocuklarımız toplu yaşadıkları yuvalardan daha küçük olan çocuk evlerine yerleştirilmeye başlanmıştır. Bu anlayışımızın bir adım ötesi olarak anne baba şefkatinden mahrum kalmadan kaynağı sadece insanda olan sevgi ve şefkat duygusuyla büyümelerine imkan sağlayan koruyucu aile hizmetlerinden yararlandırılmaya başlanmıştır. Koruyucu Aile Projesi bir insanlık projesidir. Bir toplumun geleceği çocuklarına verdiği oranla ölçülür. Ülkemizin en büyük zenginlik kaynaklarından birisi olan çocuklarımız için devletimiz üzerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır. Ancak çocukların topluma kazandırılması için temel ihtiyaç olan sevgi ve şefkat duygusu ancak sağlıklı bir aile ortamında kazanılır. Bu anlayışımızdan hareketle çocuklarımıza gerçek evlatlar gibi sahip çıkacak, anne babalık yapacak hevesli, yürekli, vicdanlı, kahraman koruyucu ailelerin yanlarına yerleştirilmesini istiyoruz. Kuruluş olarak çocuklarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamaktayız ancak en büyük ihtiyaç aile ortamını karşılayamıyoruz. Mümkün olduğu kadar her ailenin bu şekilde bir çocuğumuzu sahiplenmesiyle sağlıklı bir nesil haline geleceği unutulmamalıdır” dedi.
Koruyucu aileler adına konuşan Mehmet Çavuşoğlu, “40 yaşından sonra insanlar koruyucu aile olsunlar. Koruyucu aile olduktan sonra insan 20 yıl kadar gençleşiyor. 20 yaşlarında evlenip çoluk çocuğa karışanlar bilirler. Özellikle babalar çocuklarının ne altını ıslattığını hatırlarlar, ne gece uykularının bölündüğünü hatırlarlar. Nedeni bir çalışma yoğunluğu vardır o yüzden çocuklarını çok fazla göremezler. Ama 40 yaşlarında koruyucu aile olduysanız 1-2 yaşlarında çocuğunuz olursa işte onun altını ıslattığını da duyarsınız, yaramazlık yaptığını da duyarsınız. Manisa’mızda değerli İl Müdürümüz Murat beyin ve onun çalışma arkadaşlarının katkılarıyla güzel yerlere gelebildik. Ama hem kurumumuza sahip çıkmak adına hem koruyucu aileler olarak hepimizin bilgilendirmek adına burada ilk defa Sayın Valimizin huzurunda ve değerli Hanımefendinin himayesinde Koruyucu Aileler Derneği kurmayı teklif ediyorum” diye konuştu.
Vali Erdoğan Bektaş da konuşmasında, “Bu buluşmayı ben de çok istiyordum ancak nasip oldu. Herkesi bir araya toplayıp böyle gülen yüzlerinizi, gülen gözlerinizi görmek doğrusu bizi mutlu etti. Tekrar hepinize ‘hoş geldiniz’ diyorum. Herhâlde başlatanların iyi niyetinden olacak, ben çok proje gördüm bu kadar olumlu sonuçlanan, bu kadar hayra hizmet eden bir proje gerçekten az bulunur. Koruyucu Aile Projesi iyi niyetlerle başlamış, çok güzel sonuçlarla yoluna devam ediyor. Biz yuvalarımızda, kurumlarımızda devlete bırakılmak zorunda kalınan çocuklarımızın her türlü fiziki ihtiyaçlarını giderebiliyoruz. Devletin imkanları yerinde, fakat eksiğimiz şu, ancak bir aile ortamında alması gereken, yaşaması gereken sıcak aile duygularını maalesef o sosyal ortamlarda, toplu ortamlarda veremiyoruz. Bunları verme şansımız belki de hiç olmayacak. Aile içinde olmayan ortamda büyüyen çocuklar maalesef eksik büyüyorlar ve uzun vadede çok ciddi problemler meydana geliyor. Bunu gidermenin bilinen bir tek yolu var, işte bu Koruyucu Aile Projesi. Doğrusu iyi niyetle de başladı, güzel düzenlendi, güzel çalışıldı, sizler de gönüllü oldunuz, istekli oldunuz ve bu buluşmayı gerçekleştirebildik. Sonuçlara baktığımızda 5 sene, 3-4 sene, 2 sene, 3 ay, bir ay olan var. Her şartta çocuklarımızı ve aileleri mutlu görmek bizi mutlu ediyor. Umarız bu mutluluk hiç eksilmez. Biz bu yolla kurumlarımızın tamamını boşaltmayı istiyoruz. Sizlerin çevrenize verdiğiniz olumlu örnek, olumlu uygulama imajı bizi daha da mutlu ediyor. Her geçen gün koruyucu aile olma istekleri giderek artıyor, çoğalıyor. Şu anda elimizde koruyucu aileye verilmeyi bekleyen çocuk sayımızdan fazla koruyucu aile olmak isteyen aile var. Ancak eşleştirme sorunları oluyor. Anne, baba, kardeş, çocuk hepsi ayrı ayrı incelenir ve uzmanların uygun gördüğü şartlarda bu eşleşme gerçekleşir. Sizler toplumumuzun öncülerisiniz ve sizlerden aldığımız olumlu geri dönüşler bizi projeye devama cesaretlendiriyor, umutlandırıyor. Çok büyük bir ihtiyacımızı gideriyorsunuz, sizlere bütün gönlümüzle teşekkür borçluyuz” şeklinde konuştu.
Programda Nazlı Yoldaş isimli çocuk şarkı söylerken Meryem Argun isimli çocuk da Vali Erdoğan Bektaş’ın eşi Esma Bektaş’a resim hediye etti. DYO Matbaacılık ve Mürekkep A.Ş. adına Güldane Koçak’a teşekkür belgesi verildi.