Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Süryani Dernekler Federasyonu (Surkadim) ile Morgabriel Manastırı’nı ziyaret etti.
Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu, Midyat ilçesinde ziyaretlerini sürdürüyor. Sabah saatlerinde Midyat ilçesine gelen Miroğlu ve beraberindeki heyet, Ak Parti İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından Surkadim Başkanı Evgil Türker’i ziyaret edip bir süre görüştü. Suryani Dernekler Federasyonu’nda kendini evinde hissettiğini söyleyen Orhan Miroğlu, Süryanilerin çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi. Miroğlu, Morgabriel için atılan adımların sevindirici ancak yeterli olmadığını, daha güzel çalışmalar yapılması için ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini dile getirdi.
Surkadim Başkanı Evgil Türker ise Orhan Miroğlu’na ’Kendi evinize hoşgeldiniz’ diyerek "Biz inanıyoruz ki Orhan bey, Cengiz bey ve Abdullah bey gibi her iki halkı da yakından bilen insanlar bu ortak gerçeği beraber inşa edeceklerdir. Biz ortak bir ailenin evlatlarıyız" diye konuştu.
Surkadim ziyaretinin ardından Morgabriel Manastırı’na geçen Orhan Miroğlu, Metropolit Samuel Aktaş ve Metropolit Yardımcısı İsa Gülten ile görüştü. Metropolit Samuel Aktaş, Miroğlu gibi insanların bu ülkeye katacağı çok şeyler olduğunu söyledi. Metropolit Yardımcısı İsa Gülten ise, yazdıkları ve cesaretinden dolayı Miroğlu’nu kutladı. Gülten, "Yazdıklarınızla övünüyoruz. Sizin gibi insanlar ülkemize lazım. Cesaretiniz ve yazdıklarınız taktire şayan. Sizin gibi insanlar için seferber olmak gerek. Affet Bizi Marin isimli eseriniz çok değerli bir eser. Hangi partiden olursa olsun, yeter ki temiz, inanılır ve güvenilir bir insan olsun, sizde bunlar mevcut" diye konuştu.
MORGABRİEL ÖZEL DEFTERİNE DUYGULARINI YAZDI
Orhan Miroğlu, seçim çalışmaları kapsamında yaptıkları ve yapmayı planladıkları hizmetlerle ilgili Morgabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, İsa Gülten ve manastırda bulunanlara bilgi verdi. Karşılıklı sohbetin ardından Miroğlu, Morgabriel özel defterine duygularını yazarak imzaladı. Miroğlu, Morgabriel özel defterine duygularını, "Süryani kardeşlerimin hakları olmalıdır. Morgabriel’i şimdi de bir siyasetçi ve bir milletvekili adayı olarak ziyaret ediyorum. Meclise gidebilirsem sorumluluğum bir kat daha artacaktır. Bu sorumluluğukla Morgabriel’deki dostlarımı hürmetle selamlıyorum" şeklinde yazdı.