19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Mersin’in Bozyazı ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
İlk etkinlik, Bozyazı’daki ortaöğretim okullarında okuyan öğrencilerin Orman İşletme Müdürlüğü önünde toplanarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürümeleri ile gerçekleşti. Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde büyük Atatürk posteri ve Türk Bayrağı açarak Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyen gençlerin yürüyüşüne Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, İlçe Jandarma Komutanı Savaş Cingöz, İlçe Emniyet Müdürü İsrafil Ergün, Sahil Güvenlik Komutanı Fatih İkinci, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Hakan Acı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Mersin İl Öğrenci Meclis Başkanı Dolunay Tandoğan, Bozyazı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alaattin Yaşar, CHP İlçe Başkanı Nevzat Turgay, gaziler, okul müdürleri ve vatandaşlar eşlik etti.
Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Tören, daha sonra sona erdi.