Akdeniz Belediyesi tarafından yaptırılan ve içerisinde taziye evinin de olacağı Mahalle Evi’nin temeli, törenle atıldı.
Vatandaşlardan gelen dilek ve talepleri değerlendiren Akdeniz Belediyesi, bu talepler çerçevesinde oluşturduğu projelerini bir bir hayata geçiriyor. Belediye, gerek mahalle halk toplantıları ve gerekse halk günü uygulamaları sırasında Gündoğdu ve civar mahallelerde yaşayanlar tarafından talep edilen taziye evi için düğmeye bastı. Gündoğdu Mahallesi’nde yapılacak olan Mahalle Evi binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk ile başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, yapımına başlanan bina hakkında konuklara bilgi verdi. Adının, ’Akdeniz Belediyesi Mahalle Evi’ olacağını belirten Mutlu, “Binanın giriş katı kadın-erkek bölümleri ayrı ayrı olmak üzere taziye evi olarak kullanılacak. Üst katı mahalleli kadınların ve gençlerin etkinliklerini, toplantıların yapabilecekleri ve projelerini gerçekleştirebilecekleri bir mekan olarak düzenlenecek. Üçüncü katı da bu mahallelerimize özel kreş gibi kullanılabilecek" dedi. Bu projelerin sırayla diğer mahallelerde de sürdürüleceğini vurgulayan Mutlu, “Kısıtlı olanaklarımıza rağmen bu mahallemize bu tesisi kazandırdığımız için son derece mutluyuz. Bundan sonra mahalle sakinlerimizin burayı sahiplenmesini son derece önemsiyoruz. Bir binanın yapılması önemli bir emektir. Ama asıl görev mahalle meclisinin, kadınların ve gençlerin olacaktır" diye konuştu.
Fazıl Türk ise, bir toplumda özelikle evlilik ve cenaze merasimlerinin o toplumun yapısının anlaşılmasında önemli ipuçları barındıracağına işaret etti. Kırsaldan kente göçle birlikte, özellikle kent merkezinde geniş kitleleri aynı anda ağırlayacak fiziki mekanların yetersiz kaldığına değinen Türk, “Gelenek ve kültürümüzün yaşatılması, taziye sahiplerinin misafirlerini daha modern mekanlarda ağırlayabilmesi için taziye alanları da bulunan mahalle evleri projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bu ilk projemizle başladığımız mahalle evleri yapımı diğer mahallelerde de sürecektir. Bundan sonra kalan 4 yıl içerisinde söz verdiğimiz projelerimizi hayata geçireceğiz. Belediyemiz sınırları içerisinde yol, kaldırım gibi sorunlar son dönemde yaptığımız çalışmalarla yok denecek kadar azaldı. Mahallelerimizde büyük bir sorun veya sıkıntı kalmadı. Halkımızın inanç ve kültürüne hizmet edecek büyük bir kültür merkezi açacağız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından binanın temeli dualarla atıldı.