Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, mahalle toplantıları kapsamında yönetim kadrosuyla birlikte Adanalıoğlu Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.
Akdeniz Belediyesi, geleneksel hale getirdiği mahalle halk toplantılarına arlıksız devam ediyor. Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, bu çerçevede son olarak eski beldelerden Adanalıoğlu’nda bulunan mahallelerin sakinleriyle buluştu. Mahalle toplantısına eş başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de katıldı.
Eş Başkanı Yüksel Mutlu ise bu toplantılarla halkla bağlarını güçlendirmek ve geride bıraktıkları bir yıldaki pratiklerine ilişkin bilgi aktarmak istediklerini belirtti. Akdeniz’de yaşayan herkesle sorunlarının ortak ve düşüncelerinin aynı olduğuna dikkat çeken Mutlu, “Tabi olduğumuz yasalar sürekli değişiyor, yeni yasalar çıkıyor. Biz de belediyemizi yeni duruma uyarlıyoruz. Belediyelerde hiçbir şey gizli, saklı değildir. Örneğin, önümüzdeki günlerde her ay yapılan belediye meclisi toplantılarını mahallelerde, halkımızın gözü önünde yapmayı planlıyoruz. Bu toplantıların biri de Adanalıoğlu’nda gerçekleştirilecek” dedi.
Asfalt çalışmalarının yanı sıra Adanalıoğlu’na bir taziye evi yapma projeleri olduğunu dile getiren Mutlu, yöre halkını, ilçedeki toplumsal kesimleri kucaklayan yerel etkinlikler ve festivaller yapmak istediklerini de kaydetti. Halkın gitmediği festivallere para aktarımı yapmak istemediklerini ifade eden Mutlu, önümüzdeki günlerde bu etkinliklerin ilkini gerçekleştireceklerini bildirdi. Adanalıoğlu’nda mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda bir mahalle evi yapmak istediklerini de belirten Mutlu, “Bu mahalle evinde ne tür kurslar açılacağı konusunda da yine sizlerin görüş ve önerileri etkili olacaktır. Yerel yönetimlerin, her türlü proje ve çalışmasında söz konusu hizmetten yararlanacak olan halkın taleplerini dikkate almasını önemsiyoruz” diye konuştu.
Mutlu’nun konuşmasının ardından, toplantıya katılan mahalle sakinlerinin görüş, öneri ve talepleri dinlendi. Vatandaşlar, üreticilerin ürünlerine yönelik bir fabrika ve kooperatif kurulması, Limonlu Mahallesi’ne çocuk parkı yapılması ve numarataj ile ilgili taleplerini ileterek, belediyenin doğrudan yetki ve sorumluluğunun bulunmadığı sinekle mücadele, altyapı, derelerin ıslahı gibi sorunlarını da aktardılar.
Toplantının sonunda konuşan Eş Başkanı Fazıl Türk de önümüzdeki bir yılın planlamasını yaptıklarını kaydetti. Asfaltından parkına, mahalle evlerinden diğer sorunlara kadar gelen tüm talepleri ciddi bir biçimde değerlendireceklerini söyleyen Türk, “Burada görevlendirdiğimiz meclis üyelerimiz zaten bu sıkıntıların çoğunu bize ve ilgililere daha önceden iletmişlerdi. Şimdi sizlerin de katkılarıyla bunu daha da detaylı bir şekilde inceleme fırsatı bulduk. Bir bölgede yaşayanlar, o bölgenin sorunlarını en iyi bilenlerdir. Belediyenin gelirleri, sizlerin vergisiyle oluşuyor. Bu nedenle eksiklere yönelik eleştiri ve talepler sizlerin en doğal hakkınızdır. Ancak altyapı, derelerin ıslahı, ana caddelerin temizliği gibi konular, belediyemizin yetki ve sorumluluğunda değil. Ancak bunlarla ilgili de sorumluluktan kaçmak durumunda değiliz. Bu şikayetlerin ilgili mercilere iletilmesi için öncülük ediyoruz ve etmeyi sürdüreceğiz. Tüm muhtarları alarak bu sorunlarla ilgili Çevre Müdürlüğü, MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi nezdinde gerekli girişimleri yapacağız” dedi.