Dünyanın seçkin bale topluluklarında yer alan yıldızlar, 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında gösteri sundu.
14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, çok özel bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Dünyanın seçkin bale topluluklarından yıldızlar, festival kapsamında bir araya geldi. Kareografisi Mehmet Balkan tarafından yapılan gösteride Moskova Bolşoy, Hollanda Kraliyet Balesi, Tokyo Nasyonel Tiyatro, Portekiz Nasyonel, İzmir ve Mersin DOB sanatçıları yer aldı. Fındıkkıran, Uyuyan Güzel, Giselle, Esmeralda gibi bale severlerin yakından tanıdığı eserlerden seçme bölümlerin sahnelendiği gösteride Japonya, Rusya, Hollanda, Portekiz ve Türkiye’den bale yıldızları unutulmaz bir şov sundu. İki saatten uzun süre sahnede kalan sanatçılar, gösterdikleri performansla seyircilerin büyük beğenisini kazanırken özellikle İzmir ve Mersin DOB sanatçılarının gösterileri seyircilerden uzun alkış aldı.
Festivalin beklenen konserlerinden biri olan Kubat ve Folklorama 16, 17 ve 18 Mayıs tarihlerinde Mersinlilerle buluşacak. Ücretsiz konserlerin ilk ayağı 16 Mayıs’ta Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek.