Mersin’de bu 14.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahneye çıkan Türkiye’nin uluslararası üne sahip solisti Bülent Bezdüz ile Çek Cumhuriyeti’nin genç yeteneği Adriana Kucerova, muhteşem performanslarıyla sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattılar.
14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali devam ediyor. Bu kapsamda, dün akşam Mersin Kültür Merkezi’nde Bülent Bezdüz ve Adriana Kucerova, "Kucerova ve Bezdüz" konserinde sanatseverlerin karşısına çıktı. Konsere Lorenzo Coladonato’nun yönetimindeki Mersin Festival Orkestrası eşlik etti. Bülent Bezdüz ve Adriana Kucerova klasik müziğin seçkin aryalarını ve eserlerini seslendirirken, iki solist de üst düzey performansları ile Mersinlilerin gönüllerinde taht kurdu. Salonu dolduran yüzlerce kişi Bezdüz ve Kucerova’yı dakikalarca ayakta alkışladı. Seyircinin salonu terk etmemesi ve alkışa devam etmesi üzerine Bülent Bezdüz ve Adriana Kucerova üç kez yeniden sahneye çıkarak bis yaptı. Konseri, bestesi Azeri Bekirof’a ait "Nazende Sevgilim" adlı eser ile sonlandıran Kucerova ve Bezdüz, Mersinlilere unutulmayacak bir akşam yaşattı.
Öte yandan, bir ay boyunca Mersin’de klasik müzik rüzgarları estiren festivalin kapanışı da yarın yapılacak. Kültür Merkezi’ndeki kapanış konserine Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası verecek. Orkestra şefliğini Selman Ada’nın yapacağı konserde piyanoda ise Roberto d’Olbia yer alacak.