Mersin’de Ormancılık Haftası coşkuyla kutlandı. Katılımcılara fidan dağıtılan kutlamada, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, öğrencilerden doğum günlerinde tüketim yapmak yerine fidan dikmelerini istedi.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-26 Mart Ormancılık Haftası kapsamında Akdeniz İhracatçı Birlikleri salonunda bir kutlama gerçekleşti. Kutlama törenine, Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Orman Bölge Müdürü Abit Baca ve öğrenciler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Bölge Müdürü Baca, “Orman hayattır” diyerek, ormanların insan için önemi üzerinde durdu. Ormanların bir ülkenin, ulusun malı değil, tüm dünyanın ortak değeri haline geldiğine dikkat çeken Baca, “Evimizin eşiğinden çocuğumuzun beşiğine, hatta mezara kadar ağaca muhtacız. Bugün global dünyada iklim değişikliği ve küresel ısınma nedeniyle küresel ısınmayı önlemesi dolayısıyla ormanlar çok fazla önem kazandı. Ormanlar bugün, temiz, içilebilir suyun en önemli depo kaynağıdır. Ormanlar azaldıkça, kaliteli içebilir sularımız da azalmaktadır. Ormancılar olarak görevimiz, orman ve orman kaynaklarını her türlü tehlikelere karşı korumak, doğaya yakın bir anlayışla geliştirmek, ekosistem bütünlüğü içinde ve topluma çok yönlü sürdürülebilen faaliyetler sağlayacak şekilde yönetmektir” dedi.
Ormancıların, ülkedeki orman varlığını artırmak ve ormanları korumak için yoğun çaba harcadıklarına işaret eden Baca, dikilen her fidanın bir çocuk, büyüyen her fidanın da çocukların geleceği olduğunu vurguladı. Öğrencilerden, doğum günü kutlamalarında ve önemli günlerde tüketim yapmaktansa, üretim için ağaç dikme alışkanlığını kazanmalarını isteyen Baca, gördükleri orman yangınlarını da Alo 177’ye bildirmelerini istedi.
Törende daha sonra düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. “Kırmızı Başlıklı Kız Ormanda” tiyatro oyununun da sahnelendiği kutlamalarda, öğrencilere tişört, kalemlik, şapka, kalemlerin bulunduğu hediye paketleri ile tüm katılımcılara da defne ve biberiye fidanları dağıtıldı.