Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, hizmet alanı ve yeşil alanlar üzerinde yer alan işletmeleri yıkıp, yıkılan alanları halkın hizmetine açmaya devam ediyor.
Son bir yıldır kamuya ait alanlarda bulunan tüm yapıları yıkarak halkın hizmetine açan Mezitli Belediyesi, Viranşehir Mahallesi, Cengiz Topel Caddesi’ndeki Salı Pazarı önünde bulunan işletmeyi de yıkarak, yıkılan alanı halkın hizmetine sundu. Yıkılan tüm yapıların yerleri yeşil alan yürüyüş yolu, park ve hizmet alanı olarak halkın hizmetine açıldı.
Yıkımlarla ilgili açıklama yapan Mesitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılara karşı sonuna kadar mücadele edeceğini belirtti. Başkan Tarhan, yapılan tüm çalışmaların Mezitli halkına daha sağlıklı ve yaşanılabilir yapılaşma ortamı sağlamak adına olduğunu kaydetti. Yıkımlara karşı verilen mücadelede Mezitli halkının sonuna kadar destek verdiğini vurgulayan Tarhan, "İlçe genelinde birçok alanı halkımızın kullanımına açtık. Halkımız her konuda bize destek verdi. Onlardan aldığımız güçle yolumuza kararlı adımlarla devam edeceğiz" dedi.