Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi e-ödeme sistemini (internet üzerinde ödeme) hayata geçirdi.
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, vatandaşlar artık belediye ve ödeme merkezlerine gelmeden internet üzerinde ’tarsusbel.tr’ adresine girerek , ’e-belediye’ sisteminden işlemlerini daha hızlı yaparak, veznede sıra beklemek yerine işlemlerini zaman kaybetmeden gerçekleştirebileceklerini söyledi.
e-belediye sisteminin büyük kolaylık olduğunu vurgu yapan Can, "Vatandaşlarımız açısından da son derece güvenli bir sistem oluşturduk. Sistemlerimiz güvenlik sertifikalıdır. Vergi mükelleflerimiz ve vatandaşlarımız belediyeye gelme zorunluluğundan kurtularak, yeni sistemle, emlak, ilan-reklam, eğlence, çevre temizlik vergilerinin tümünü internet ortamında sorgulayıp, ödemelerini yapabilecek. Emlak vergisi, çevre ve temizlik tarifelerine kadar her şey birkaç dakikalık işlemle öğrenilecek. Web sitemizde e-belediyecilik hizmeti sayesinde vatandaş hiç sıra beklemeden, erişim imkanlarından faydalanarak işlemlerini yapabilecek. Vatandaşlarımız TC kimlik numarası ile işlemlerini ’tarsusbel.tr’ adresinden yapabilirler. Özellikle şehir dışında yaşayan ve borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar büyük sıkıntıdan kurtulmuş olacaklar. Bunun yanısıra akıllı telefonlardan da vatandaşlarımız bu sistemi kullanabilirler” dedi.
Şeffaf belediyecilik ilkesi ile çalışmalarını sürdürmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Can, "Vatandaşlarımız kredi kartlarını kullanarak, borçlarını taksitlendirebilirler. Kullandıkları kredi kartının sağlamış olduğu taksit sayısı kadar taksitlendirme yapabileceklerdir. Ayrıca PTT ile belediye ödemeleri konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Tüm bu çalışmalar teknolojinin tüm imkanlarından yararlanarak vatandaşlarımızın daha modern bir belediyecilik anlayış çerçevesinde hizmet almalarını sağlamaktır” diye konuştu.