Toroslar Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısını, Belediye Başkanı Hamit Tuna başkanlığında yaptı.
Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, yoklamanın ardından bir önceki birleşime ait karar özetinin okunarak oy birliğiyle kabul edilmesiyle başladı. Toplantıda, Toroslar Belediyesi’nin 2014 mali yılı bütçe kesin hesabı ile yönetim dönemi hesabı görüşülerek oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Toplantı, Toroslar Belediyesi tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı’na sunulan “Toroslar’da Kültür ve Doğa Turizminin Eşgüdümlü Geliştirilmesi Projesi” ile ilgili temsil ve ilzama yetkili kılınmak üzere, Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya veya görevlendireceği bir personele yetki verilmesine ilişkin teklifin görüşülerek, oy birliğiyle kabul edilmesiyle devam etti.
Meclis toplantısında alınan bir kararla, 2 bin 500 metrekarelik bir alanın daha Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda konuyla ilgili gündem maddesi görüşülerek oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık, Eğitim Kültür Sanat ve Sosyal İşler ile Gençlik ve Spor Komisyonlarına sevk edildi. Bugüne kadar ilçede 22 okulun yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne arsa tahsis edildiği bildirildi.
Başkan Tuna, amaçlarının ilçede eğitim çıtasının daha da yükselmesini sağlayarak beyni bilgi birikimi ile dolu gençler yetişmesine vesile olmak olduğunu söyledi.
Temenni ve öneriler bölümünde söz alan Başkan Tuna, göreve geldikleri 11 yılda Toroslar Belediyesi’ni üreten bir konuma getirdiklerini vurguladı. Tuna; “Kısıtlı bir bütçeye sahibiz ama göreve geldiğimiz günden bugüne kadar kurumsal kimlik olarak Toroslar Belediyesi’ni üreten bir konuma getirdik. Çöp kovası, bank, aydınlatma direği, piknik masası gibi malzemeleri kendi işçilerimizle kendi atölyelerimizde üretmekteyiz. Yaptığımız imalat ve onarım ile hizmeti asgari maliyetle gerçekleştiriyoruz” dedi.