Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Arkeoloji Müzesi ile Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.
İlk ziyaretini MDOB’a gerçekleştiren Vali Çakacak, MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin’den önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek temsiller ve sanatsal etkinliklerle ilgili bilgiler aldı. Çakacak, ziyaretinde Kültür Merkezi’nde de incelemelerde bulundu.
Daha sonra Arkeoloji Müzesi’ne geçerek incelemelerde bulunan Çakacak, müze bahçesinde yer alan ve Soli Pompeiopolis Antik Kenti’nde yapılan kazılardan çıkarılan heykeller ile sütun başlıkları, taş eserler ve neolitik dönemden günümüze miras kalan eserlerin olduğu bölümü gezdi. Tarihe ışık tutan eserler ve kurum faaliyetleri hakkında Müze Müdürü Songül Ceylan Bala’dan bilgi alan Vali Çakacak, birçok medeniyete beşiklik etmiş Mersin’in, insanlık tarihi açısından son derece zengin bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, vatandaşları müzeleri sıklıkla ziyaret etmeye ve eşsiz tarihini daha yakından tanımaya davet etti.