20-24 Mayıs tarihleri arasında Bodrum-Kos-Rodos güzergahında gerçekleştirilen 4’üncü Motofestivali tamamlayan Bodrum Motosiklet Kulübü (BMK) üyeleri önceki gün feribotla Bodrum’a döndü.
"Ege’nin İki Yakası Birleşiyor" sloganıyla yola çıkan BMK üyeleri ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 40’ın üzerinde motosikletli feribotla Kos Adasına geçtiler. Kos’daki motosikletçilerle birlikte düzenlenen bir takım etkinliklerin ardından Rodos’a geçildi. Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek amacıyla 4’üncüsü düzenlenen festival kapsamında ilk defa Rodos programa dahil edildi.
Bodrum’a dönen motosiklet grubunun başında bulunan BMK Başkanı Cevdet Erçik festivalle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"2012 yılında başladığımız bu festivalin ilk iki ayağını Kos sonra Kos-Kalimnos ve şu anda Kos-Rodos olarak tamamladık. Festivallerimiz bundan snraki yıllarda devam edecek. Düzce, Çanakkale, İzmir, Ankara, Manisa, Bursa ve sayamadığım bazı illerden 40’ın üzerinde katılım oldu. Kos tarafındaki arkadaşlarımızın destekleri gayet güzeldi. Bu dostluk festivalinde bizleri dostça karşıladılar”