MUĞLA(İHA)
25’inci dönem TBMM parlamentosunun belirleneceği seçimlerde oylarını kullanan CHP Bodrum ilçe başkanı Recai Seymen ve MHP Bodrum ilçe başkanı Mehmet Tosun sandıkları dolaşarak görevlilerden bilgi alıyorlar.
Sabah saatlerinde Konacık Cahit Özvezneci okulunda oyunu kullanan MHP ilçe başkanı Mehmet Tosun, daha sonra Bodrum’da ki okulları dolaşarak sandık görevlilerinden bilgi aldı. Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi’ne gelen Mehmet Tosun, “Evet arkadaşlar bugün 7 Haziran 2015, Türkiye’nin 25’inci dönem milletvekilliği seçimleri yapılıyor. Bende sabah erkenden kalktım Konacık’ta 1030 nolu sandıkta oyumuzu kullandık eşimle birlikte. Şu anda da MHP Bodrum ilçe başkanlığı olarak Bodrum’da ki okullarımızı ve sandık görevlilerimizi geziyoruz. Aksayan yönleri tespit ediyoruz. Şu ana kadar Bodrum ilçemizde seçimler barış, huzur içerisinde, karşılıklı sevgi ve hoşgörü içerisinde geçiyor ve buda bizi son derece mutlu ediyor. Ben bugün yapılacak seçimlerin ülkemize, vatanımıza, milletimize ve Bodrum Yarımadamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Kanunu Sultan Süleyman Lisesi 1319 nolu sandıkta oyunu kullanan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ise şunları söyledi; “Bugün demokrasi tarihimizde yeni bir oy kullandığımız bir gün. Bu 7 Haziran seçimlerinde Türk halkının doğru karar vereceğine, 13 yıldır seçtiği tercihin dışında bizi bu sefer Cumhuriyet Halk Partisini iktidara getireceğine inanıyorum. Bodrum’dan yine yüksek bir oy alacağız, Muğla’dan da öyle ama Türkiye’nin diğer bölgelerinden de yüksek bir oy alarak artık Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara gelme vakti gelmiştir. Seçim kampanyalarımızda yaklaşık 40 gündür alanlardayız. Bodrum halkı gördüğümüz kadarıyla buna karar verdiğini belli etmiştir ama bunu bugün sandığa yansıtma günü. Bugün akşam Bodrum halkının Cumhuriyet Halk Partisine teveccühünü göstereceğine inanıyorum. Tabi sadece Bodrum’da değil tüm Türkiye’de CHP’nin çok yüksek bir oyla bu seçimden ayrılacağını ve Adalet ve Kalkınma Partisi’ne de bir kenarlarda muhalefet görevinin düşeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ben bu seçimlerin herkese hayırlı olmasını diliyorum”
Bodrum’da bulunan okullarda devam eden oy kullanma işlemlerinde genel olarak bir problem yaşanmadığı öğrenilirken, öğle saatlerine kadar oy kullanma oranlarının düşük olduğu öğrenildi.