Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Muğla Şubesi’nin 9. Olağan kongresi CNS tesislerinde yapıldı. Kongreye tek liste ile gidilirken, mevcut Başkan ve TÜFAD Genel Sekreteri Alaaddin Naganlu tekrar başkanlığa seçildi. Kongreye Aydın TÜFAD Şube Başkanı ve aynı zamanda Muğlaspor Teknik Direktörü Tevfik Ata Tekin, Denizli TÜFAD Şube Başkanı Bülent Fil, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Muğla Şube Başkanı Ali Zağlı, Saha Komiserleri Derneği Muğla Şube Başkanı Ümit Sefa Girgin katılırken, kongrenin divan başkanlığını Abdurrahman Uçar yaptı.
Kongrede konuşan TÜFAD Muğla Şube Başkanı ve TÜFAD Genel Sekreteri Alaaddin Naganlu, 8. Genel kurul öncesi 282 olan üye sayısını 325 çıkardıklarını açıkladı. Naganlu, “Hedefimiz üye sayımızı arttırırken, antrenör kalitesini de yükseltmek. Daha önceki yıllarda faaliyet raporlarımızda yer alan ve Türk futbolunun alt yapısını teşkil eden amatör kulüplerimizin diplomalı antrenörlere teslim edilmesi ve ilimizde antrenörsüz takım kalmaması yönündeki çalışmalarımızda büyük ölçüde başarıya ulaştık. Şimdi yeni hedefimiz takımlarımızın hem alt yapılarında, hem de üst yapılarında en az bir teknik sorumlu bulundurulması yönünde teşvik etmek zorunlu hale getirmek olacaktır. 2014-2015 sezonunda 50 kulübümüzde 99 antrenörümüz ile sözleşme yapılarak sahaya giriş kartı çıkarılmıştır. Bu da ülkemiz şartlarında küçümsenmeyecek bir rakamdır ve diğer illerimizde bu rakamlara rastlamak mümkün değildir” dedi.
TÜFAD Muğla Şubesi’nin 9. Olağan kongresi tek liste ile yapılırken, Yönetim kuruluna Alaaddin Naganlu, Mehmet Görgülü, Dr. Yakup Akif Afyon, H. Ülkü Kiraz, Cavit Kılıç, Osman Olçar, Cemil Şatıroğlu, Sabri Çetin, Memiş Alper Yıldırım, Egemen Urhan, Hakan Esen, Arseven Kavak, Cemil Alptuğ Esen ve Ahmet Niyazi Çağlar seçildi.